Ψάχνει αγωνιστική ισορροπία στην Πάτρα για το δεύτερο “διπλό” και το τέλος του αρνητικού σερί!

Ο Άρης καλείται σήμερα (19.00) στην Πάτρα να δώσει τέλος στο αρνητικό σερί και τις μέτριες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Πριν δύο βδομάδες ήταν η άμυνα που εμφάνισε πολλά προβλήματα στο Ρέθυμνο. Την περασμένη βδομάδα ήταν η επίθεση κόντρα στον Πανιώνιο που “εγκλώβισε” την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. Σήμερα, στην 6η αγωνιστική, οι κίτρινοι πρέπει να βρουν αγωνιστική ισορροπία και με τα “όπλα” τους, την άμυνα και την ενέργεια, να πάρουν το “διπλό” απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει χάσει στην έδρα της φέτος.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στις χθεσινές του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ τόνισε πως ο Άρης είναι μαχητικός και αυτή τη μαχητικότητα θέλει να την διατηρήσουν οι παίκτες του, αλλά παράλληλα πρέπει να έχουν πιο καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και να έχει και ο ίδιος πιο ξεκάθαρες σκέψεις. Η μαχητικότητα είναι… εκεί. Το θέμα είναι να βρει ο Άρης αγωνιστική ισορροπία στα δύο “μισά” του γηπέδου.

Να είναι συνεπής στην αμυντική του λειτουργία, ρίχνοντας σαφώς το βάρος στον περιορισμό του Ντεμάριους Μπολντς, πρώτου σκόρερ στην Α1 με 19 πόντους μέσο όρο στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αλλά φυσικά όχι μόνο σε αυτόν. Παράλληλα, θα πρέπει να βρει τους τρόπους εκείνους να εκμεταλλευτεί τα επιθετικά του όπλα, είτε με τον Πελεκάνο, είτε με τα “ποσταρίσματα” του Μποχωρίδη, που υπερτερεί σε σχέση με τους περιφερειακούς του Απόλλωνα, είτε μέσα στο καλάθι με το δίδυμο Χαρίση – Σαρικόπουλου.

Ο Άρης για να φύγει νικητής από την Πάτρα θα πρέπει να παίξει επιθετικά όπως εμφανίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ρέθυμνο και αμυντικά όπως περιόρισε την δράση του Πανιωνίου για 35 λεπτά στο Αλεξάνδρειο την περασμένη Κυριακή.

Ο Αγγέλου θεωρεί πως τα λάθη μειώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι, η ουσία είναι ότι λείπει το αποτέλεσμα και ο Άρης έχει χάσει παιχνίδια που θα μπορούσε άνετα (και δεν είναι υπερβολή αυτό, ούτε υποτίμηση των αντιπάλων) να είχε κερδίσει, από τα δικά του λάθη.

Αν τα μειώσει κι άλλο σήμερα, θα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει νικητής από την Πάτρα και να δει πιο αισιόδοξα το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται (Παναθηναϊκός εντός, Ολυμπιακός εκτός, Ηλυσιακός εντός και Πανελευσινιακός εκτός) μέχρι και τον πολύ κρίσιμο ημιτελικό κυπέλλου με τον Πανιώνιο στις 22 Δεκεμβρίου.

 

To Top