Ψάχνει το… τέλειο παιχνίδι για να διεκδικήσει τη νίκη στο “καυτό” Παλέ!

Τους στόχους του Άρη για τον σημερινό (16.00) αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική τους έθεσε ο Βαγγέλης Αγγέλου με τις χθεσινές δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Το αν ο Άρης καταφέρει να παρουσιάσει όλα όσα ζήτησε ο τεχνικός του μέσα στο γήπεδο και αυτό τον κάνει διεκδικητή της νίκης είναι ένα ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι παίκτες. Η θέληση πάντως υπάρχει και είναι δεδομένη.

Ο Αγγέλου ανέλυσε χθες πως ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος γιατί έχει καλύτερους παίκτες σε καταστάσεις “ένας εναντίον ενός”. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του Άρη τουλάχιστον αμυντικά θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς και να προσπαθήσουν να περιορίσουν την δράση συγκεκριμένων παικτών που έχουν αυτή την ικανότητα (Παππάς, Ούκιτς, Διαμαντίδης).

Πρόσθεσε ο τεχνικός του Άρη πως ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος στη δημιουργία και το διάβασμα παιχνιδιού και σε αυτό οφείλει πολλά στην παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη, που έχει καταλυτικό ρόλο και στην άμυνα και στην επίθεση.

Ο Άρης φέτος στερείται προς το παρόν δημιουργικότητας, είναι 12ος στην κατηγορία των ασίστ με 64, μπροστά μόνο από τον Απόλλωνα Πατρών και το Ρέθυμνο. Θα πρέπει να ψάξει σωστές συνεργασίες στην επίθεση και να επιδιώξει το θετικό πρόσημο της αναλογίας λαθών – ασίστ απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πιο ποιοτικός.

Το τρίτο τεχνικό στοιχείο που ανέφερε ο Αγγέλου είναι η αμυντική πεντάδα του Παναθηναϊκού με τον Τζέιμς Γκιστ στην θέση “5”, διότι αυτή η πεντάδα πιέζει πολύ, μπορεί να παίξει με αλλαγές στα σκριν χωρίς πρόβλημα και δίνει λύσεις στους πράσινους. Το πως θα αντεπεξέλθει σε μια τέτοια αμυντική πεντάδα είναι σίγουρα κάτι που έχει δουλέψει ο Αγγέλου με τους παίκτες του μέσα στη βδομάδα.

Για να είναι ο Άρης ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει τη νίκη με τις πιθανότητες που του αναλογούν πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή του απόδοση, αυτοπεποίθηση μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση και αυτό που είπε ο Αγγέλου “ευθύνη” ουσιαστικά των “πράξεων” του στο παρκέ.

 

To Top