ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ψάχνει το “φάρμακο”, δοκιμάζοντας συστήματα με δύο φορ…

Το “φάρμακο” για την αγωνιστική “αναγέννηση” του Άρη αναζητά το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο 58χρονος κόουτς επωφελείται της διακοπής και δοκιμάζει ορισμένες διαφοροποιήσεις στον αγωνιστικό προσανατολισμό των “κιτρινόμαυρων”, προκειμένου να βελτιώσει αδυναμίες, που έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς στο φετινό πρωτάθλημα.

Με το μυαλό του να περιστρέφεται γύρω από την “δυστοκία” στην επίθεση, αλλά και το γεγονός της έλλειψης δημιουργίας αρκετών φάσεων, ο “αλενατόρε” δοκίμασε χθες, σχηματισμό με δύο φορ και “ρόμβο” στη μεσαία γραμμή.

Συγκεκριμένα, επέλεξε το 4-4-2 με “ρόμβο”, έχοντας για αρκετή ώρα στην κορυφή τον Ανδρέα Τάτο και στη βάση τον Αντρέου Γκουεράου. Αριστερά και δεξιά μονοπώλησαν με την παρουσία τους, οι Δημήτρης Ανάκογλου και Ντάρσι Νέτο αντίστοιχα.

Όσον αφορά την κορυφή της επίθεσης, εκεί ως παρτενέρ του Αντώνη Καπνίδη, διαδέχονταν ο Μπράνα Ίλιτς τον Λούκα Μιλούνοβιτς και αντίστροφα.

Τέλος, δοκιμή έγινε και στο 3-5-2, το οποίο αν αφομοιώσουν οι “κιτρινόμαυροι” άμεσα, τότε θα μπορέσουν και αμυντικά να διατηρήσουν μία καλή συνοχή και επιθετικά να γίνουν πιο δημιουργικοί, με περισσότερες επιλογές και παίκτες να πατούν στην αντίπαλη περιοχή.

To Top