Ψάχνουν 8.950 υπαλλήλους για διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο

Με τον στόχο υπαγωγής δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας να ανέρχεται σε 12.500, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγώνα δρόμο για τον εντοπισμό 8.211 εργαζομένων έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Όπως προκύπτει από τον πίνακα στόχων που κατάρτισαν τα υπουργεία, η κυβέρνηση αναζητά 8.950 υποψήφιους εργαζόμενους, προκειμένου να καλυφθούν οι πολύ πιθανές αστοχίες που θα προκύψουν.

Εξ αυτών, όπως έχει ανακοινωθεί, οι 3.000 θα προέλθουν από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, 1.500 από διοικητικό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας, 1.500 από το υπουργείο Υγείας, 750 από το Μεταφορών και Υποδομών. Ακόμα 1.500 εργαζόμενοι θα προέλθουν από ασφαλιστικά Ταμεία και άλλα υπουργεία.

Ο πρώτος κύκλος διαθεσιμότητας έκλεισε με άθροισμα 4.289 υπαλλήλων που υπήχθησαν στο καθεστώς. Πρόκειται για τους 2.114 εκπαιδευτικούς τεχνικής εκπαίδευσης, 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και 2.122 σχολικούς φύλακες αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών.

Οι τελευταίοι δεν αποκλείεται μετά τη λήξη της οκτάμηνης διαθεσιμότητας να αποτελέσουν την πρώτη μεγάλη ομάδα δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν στο πλαίσιο των 11.000 απολύσεων που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2014, προκειμένου να αντικατασταθούν με νέο, εξειδικευμένο προσωπικό.

Στόχος, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, είναι οι διαθεσιμότητες να μην έχουν οριζόντια χαρακτηριστικά, αν και η αναγκαιότητα επίτευξης των στόχων δεν έχει θέσει εκτός συζήτησης αυτό το ενδεχόμενο.

Αυτό που διαμηνύουν από το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο είναι πως όλα τα υπουργεία θα πρέπει να αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους.

Πηγή: Καθημερινή

To Top