ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ψηφίδης για την ανακατασκευή του “Μάκης Νάτσης” από την ΚΑΕ, τις σχέσεις με την ΠΑΕ και το “αύριο” του Ερασιτέχνη

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Γιάννης Ψηφίδης, τοποθετήθηκε αναφορικά με την εξ΄ολοκλήρου ανάληψη της ανακατασκευής του γηπέδου “Μάκης Νάτσης” στη θύρα 1 του “Κλεάνθης Βικελίδης” από την ΚΑΕ Άρης, την ταμειακή διευκόλυνση των 300.000 ευρώ, αλλά και το “αύριο” των υπολοίπων τμημάτων του Α.Σ.

Αναλυτικά τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Arena Press”:

Στα χνάρια της μεγάλης «Αυτοκρατορίας», σε ένα γήπεδο που στο παρελθόν το παρκέ του έχουν πατήσει θρύλοι του συλλόγου, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, θα προπονείται από εδώ και στο εξής το «αύριο» του μπασκετικού Άρη.

natsis

 

Η θέληση του Νίκου Λάσκαρη να εμφυσήσει ακόμα περισσότερο στις ακαδημίες, σε συνδυασμό με την προτροπή του Ερασιτέχνη, η επένδυση να γίνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έχει οδηγήσει στην εδώ και λίγων ημερών εκκίνηση της διαδικασίας ανακατασκευής του γηπέδου που στεγάζεται κάτω από τη θύρα 1. Σύγχρονες εγκαταστάσεις με σεβασμό προς τον νεαρό αθλητή, αλλά και τους γονείς, πρόκειται σε σύντομο χρονικό διάστημα να φιλοξενήσουν τα τμήματα υποδομής του μπασκετικού Άρη.

«Πριν από μήνες πρότεινα στον κ. Μάνο Λάσκαρη, υπάρχουσας μίας συμφωνίας της ΚΑΕ με τον ΑΣ για την λειτουργία των ακαδημιών μπάσκετ να γίνει η επένδυση στο ήδη υπάρχον γήπεδο στη θύρα 1. Του προσφέρθηκαν τρία σημεία προπονήσεων, που αν και δεν είναι σε τέλεια κατάσταση, λειτουργούν, παρότι παλιά. Είχαν ανάγκη από συντήρηση και επισκευή. Ακούστηκε η άποψή μου, αλλά ως γνωστόν επειδή οι ακαδημίες υπάγονται στον ΑΣ υπάρχει οικονομική αδυναμία. Χάρηκα που επιλέχθηκε ο χώρος του κλειστού “Μάκης Νάτσης”. Θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος κατά 80-90% από τα τμήματα μπάσκετ. Πρόκειται για μία εξαιρετική ανακατασκευή ενός χώρου που δεν θα λείπει τίποτα για τον γονιό, αλλά και το παιδί που θα αθλείται. Εκτός του άψογου παρκέ, θα υπάρχουν άριστες εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, αλλά και την ιδιαίτερη φροντίδα στον γονέα που θα φέρνει το παιδί του».

«ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ»

Απώτερος στόχος τόσο του Ερασιτέχνη, όσο και της ΚΑΕ είναι να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που αυτή τη στιγμή αποτελούν την «ψυχή» των ακαδημιών, με τον Γιάννη Ψηφίδη να τονίζει:

«Σε αυτό το προπονητήριο στο παρελθόν έκανε προπονήσεις ο “Aυτοκράτορας” του ελληνικού μπάσκετ. Με τον χρόνο, όμως, όλα καταστράφηκαν και χρειαζόταν μία νέα επένδυση, την οποία αναλαμβάνει εξ΄ ολοκλήρου οικονομικά η οικογένεια Λάσκαρη και την συγχαίρω γι αυτό. Θέλουμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των παιδιών. Αυτή τη στιγμή έχουμε 180-200 παιδιά και σύντομα θέλουμε να είναι διπλάσια. Ο κ. Λάσκαρης πρώτος νιώθει την ανάγκη ενίσχυσης αυτού του τομέα και γι αυτό επέλεξε να κάνει την επένδυση στο γήπεδο, στην έδρα του Ερασιτέχνη. Η αξία της επένδυσης θα μείνει στον Α.Σ. και τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε. Πρόκειται για προίκα που αφήνει ο κ. Λάσκαρης στον σύλλογο».

«Οση υπομονή χρειάζεται»

Αναφορικά με την ταμειακή διευκόλυνση (σ.σ. 300.000 ευρώ) την οποία δεσμεύτηκε ο Θοδωρής Καρυπίδης προς τον Α.Σ. στην τελευταία Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη εξέφρασε για μία ακόμα φορά την εμπιστοσύνη του προς τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης:

«Στο ποδόσφαιρο βρέθηκε μία λύση με τον κ. Καρυπίδη να φτιάχνει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Όσον αφορά την σύσταση της νέας ΠΑΕ, ο Α.Σ. έδρασε άμεσα κάνοντας τα πάντα σωστά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Αρειανοί, ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε μία πορεία που δεν είναι άλλη από την αυτή που οδηγεί στην άνοδο. Το αν ο Α.Σ. πρέπει να κάνει υπομονή θα το κάνει. Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση Μετόχων της ΠΑΕ, παρευρεθήκαμε όλοι και είχαμε την υπόσχεση του κ. Καρυπίδη, πως θα εκπληρώσει τα όσα είπε. Ας κάνουμε υπομονή κάτι που το συνιστώ σε όλους».

«Υπάρχουν φωτεινά… παραθυράκια ελπίδας»

Οι επίσημες υποχρεώσεις για τα περισσότερα τμήματα του Ερασιτέχνη έχουν ήδη ξεκινήσει. Η παρουσία αξιόλογων εφόρων, που έχουν αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου την βιωσιμότητά τους, προσφέρει την απαιτούμενη αισιοδοξία για μία επιτυχημένη σεζόν:

«Όταν μπήκαμε πέρσι, ήδη ο κ. Λάσκαρης είχε πάρει το μπάσκετ. Η ψυχή των Αρειανών, ηρέμησε καθώς έβλεπε έναν Άρη να δυναμώνει. Στο βόλεϊ γυναικών, με τον κ. Ρεντζεπέρη έγινε μία εξαιρετική προσπάθεια. Ο κ. Άγγελος Πανταζής από το τοπικό φέρνει την ομάδα γυναικών του μπάσκετ στην Α1. Οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες πάνε από το καλό στο καλύτερο. Με δικά του χρήματα έχει αναλάβει όλες τις ομάδες ο κ. Καραμανλής. Επίσης το ποδόσφαιρο γυναικών με τον κ. Βουτσά να δημιουργεί μία πολύ αξιόλογη ομάδα, την οποία και ενισχύει συνεχώς. Το ποδόσφαιρο με τον κ. Καρυπίδη έχει μπει στο σωστό δρόμο. Όλοι αυτοί -και όχι μόνο- αποτελούν τα φωτεινά  παραθυράκια ελπίδας. Η σεζόν πέρσι ήταν εξαιρετική, με εξαίρεση το βόλεϊ ανδρών, στο οποίο έγιναν τραγικά λάθη στο παρελθόν και από φέτος προσπαθούμε να βάλουμε πρώτα τις βάσεις με την δημιουργία ακαδημιών και έπειτα να επικεντρωθούμε στο αντρικό τμήμα. Τα λάθη του παρελθόντος θέλουμε να αποφύγουμε στο τμήμα. Δεν θα κάνουμε μία ομάδα με υψηλό μπάτζετ για να περηφανευόμαστε ότι παίζουμε στην Α1».

Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν νέες «πηγές» εσόδων;

«Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για χορηγούς. Πλησιάζουμε 40 και καταφέρνουμε να πείσουμε μόλις… έναν! Τα τελευταία χρόνια έγιναν λάθη, χάθηκε η εμπιστοσύνη την οποία προσπαθούμε να επανακτήσουμε».

To Top