Ψηφίζει ο Γρόλλιος για την ΠΑΕ, ηθικά υπόλογος ο Ζαμπέτας

Ο Αντώνης Ζαμπέτας και ο Χρήστος Γρόλλιος βρίσκονται στην Αθήνα και δίνουν το παρών στη σημαντική συνέλευση, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ λίγκας για τα τηλεοπτικά, αλλά και την εκλογή νέου προέδρου (12 μ.μ.).

Ο Γρόλλιος θα ψηφίσει στην διαδικασία της λίγκας ως εκπρόσωπος του Άρη, μια και έχει το δικαίωμα αυτό. Συγκεκριμένα δικαίωμα ψήφου έχουν: ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος του δ.σ. μιας ΠΑΕ, ο μεγαλομέτοχος (ως φυσικό πρόσωπο), είτε ο εκπρόσωπος μετόχου με ποσοστό τουλάχιστον 10%. Με την τελευταία ιδιότητα θα ψηφίσει για λογαριασμό του Άρη ο Χρήστος Γρόλλιος, μια και είναι ο εκπρόσωπος του ερασιτέχνη, ο οποίος κατέχει περίπου το 31% των μετοχών της ΠΑΕ.

Φυσικά, εδώ προκύπτει πλέον ένα σημαντικό ηθικό θέμα. Το PRESSARIS είχε πάρει θέση στην προηγούμενη ψηφοφορία εξηγώντας για ποιους ηθικούς λόγους δεν έπρεπε να εκπροσωπήσει ο Θανάσης Αθανασιάδης την ΠΑΕ Άρης.

Όπως σημειώναμε τότε: “Το ότι είναι μια μεταβατική περίοδος δεν αποτελεί επιχείρημα ή άλλοθι. Η νέα διοίκηση καλείται να αφουγκραστεί τα συναισθήματα και τις σκέψεις του κόσμου, τον οποίο η ίδια κάλεσε να βάλει πλάτη. Μόνο που ο κόσμος αυτός έστειλε ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα: «ναι στην ενότητα αυτές τις ώρες, αλλά όχι με κινήσεις που δείχνουν ότι διαγράφηκαν τεράστια λάθη και παραλείψεις σε βάρος του συλλόγου. Γι αυτά θα υπάρχει έλεγχος και απόδοση ευθυνών”.

Η απάντηση του διευθύνοντα συμβούλου Αντώνη Ζαμπέτα ήταν ότι δεν υπάρχει τυπικά και νομικά η δυνατότητα για άλλη επιλογή, παρά μόνο η συμμετοχή στην ψηφοφορία του Αθανασιάδη.

Η σημερινή εξέλιξη, φυσικά, τον αφήνει ηθικά υπόλογο. Και τότε η ΠΑΕ είχε τον Χρήστο Γρόλλιο ως εκπρόσωπο του ερασιτέχνη στο δ.σ. Όπως και τώρα. Η ΠΑΕ Άρης εκπροσωπήθηκε τότε (λάθος επαναλαμβάνουμε σε κάθε περίπτωση) από τον Αθανασιάδη, είτε λόγω άγνοιας των κανονισμών, είτε για άγνωστους άλλους λόγους, τους οποίους καλούνται να εξηγήσουν οι ίδιοι οι παράγοντες που υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.

Ο κόσμος του Άρη ζήτησε “αλήθειες” σε κάθε περίπτωση. “Αλήθειες” και “ξεκάθαρες απαντήσεις περιμένει!

To Top