Ψυχογιός: “Ο διαιτητής μπορούσε να δει πως δεν ήταν πέναλτι”

Μια μέρα μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Νίκος Ψυχογιός τόνισε πως δεν υπήρξε καμία παράβαση στη φάση, στην οποία πρωταγωνίστησε. Ο αμυντικός του Άρη επεσήμανε ότι ο διαιτητής Αρετόπουλος ήταν κοντά στη φάση και μπορούσε να δει ότι η μπάλα χτυπά στον καρπό του αριστερού χεριού του, ο οποίος είναι κολλημένος πάνω στο σώμα του.

Ο Ψυχογιός μίλησε στον Sentra Fm. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έκανε πέναλτι: «Όχι, δεν έκανα πέναλτι, σε καμία περίπτωση. Το λέω αντικειμενικά. Είδα τις φάσεις γιατί άρχισα να αμφιβάλλω και εγώ για τον εαυτό μου. Γίνεται η σέντρα, γλιστράω, σηκώνομαι, σουτάρει ο παίκτης, κλείνω το χέρι και χτυπάει η μπάλα στον καρπό μου, που είναι κολλημένος στο σώμα. Το χέρι μου το αριστερό είναι στο στήθος μου, ενώ το δεξί είναι εκτεθειμένο, αλλά η μπάλα χτυπάει στον καρπό, στο αριστερό χέρι. Και σε ένα κανάλι που είδα `παγωμένη’ εικόνα, φαίνεται ότι εκεί χτυπάει».

Για το τι του είπε ο διαιτητής Αρετόπουλος:«Πιστεύει ότι ήταν χέρι. Εγώ του είπα ότι δεν ήταν χέρι, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Όμως ο διαιτητής μπορούσε να έχει καλύτερη οπτική γωνία. Δεν έφυγε αστραπιαία η μπάλα, μπορούσε να δει τη φάση. Ήταν και κοντά. Αν ήταν σε περίεργη θέση, σε πιο δύσκολη θέση, τότε μπορεί να ήταν πιο δύσκολο. Όμως αν δεν είχε άποψη, τότε θα ήταν στην κρίση του».

Για το πώς ανταποκρίθηκε ο Αρης των νέων παικτών απέναντι σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Ναι, η ηλικία παίζει ρόλο, αλλά σε θέμα ταλέντου και ποιότητας, αυτά υπάρχουν. Από τις ακαδημίες ως την πρώτη ομάδα, πάνω-κάτω είναι ίδιος ο τρόπος που δουλεύει, οι τακτικές, πώς θα παίξεις την πάσα, πώς θα κάνεις το `1-2′».

Για τις ευκαιρίες που έχουν πλέον οι Έλληνες παίκτες σε σχέση με το παρελθόν όπου οι ξένοι κυριαρχούσαν: «Έτσι ήταν ανέκαθεν στο ελληνικό πρωτάθλημα, η επιθυμία προς τον ξένο. Τώρα με τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει γενικά και δεν μπορείς εύκολα να πληρώσεις να φέρεις ξένους παίκτες, γι αυτό τώρα προχώρησαν οι Έλληνες και έχουν ευκαιρίες».

Για το τι άλλαξε ο Πασιαλής σε σχέση με τον Κατσαβάκη και αν ήταν κυρίως θέμα ψυχολογίας: «Ενδεχομένως να ήταν θέμα ψυχολογίας. Πολλές φορές κάποιες αλλαγές, ανεξάρτητα ποιος θα φύγει και ποιος θα έρθει, παίζουν ρόλο στη ψυχολογία και σε μας έπαιξε θετικό ρόλο».

Για το αγωνιστικό πλάνο που έχει πλέον ο Αρης στο παιχνίδι του, που φαίνεται ότι είναι έργο Πασιαλή: «Σίγουρα, μας έδωσε κάποιες κατευθύνσεις ο νέος προπονητής. Προφανώς τις πιάσαμε πιο γρήγορα, τι να πω».

Για τη φάση της αποβολής και αν συμφωνεί ότι είναι σωστή απόφαση: «Ναι, ήταν μαρκάρισμα ανόητο, δεν έπρεπε να το κάνω, ήταν λάθος μου και απερισκεψία. Παρασύρθηκα, είχα ενθουσιαστεί πάρα πολύ από το 2ο γκολ. Όμως δεν είναι δικαιολογία, έπρεπε να ήμουν πιο προσεκτικός».

Για το αν μετά το 1-1 φοβήθηκε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την ολική ανατροπή: «Φοβήθηκα εκεί σε ένα-δύο φάσεις, σε κόρνερ, γιατί ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είναι δυνατός στα στημένα. Όμως πίστευα ότι είχαμε την ψυχή, το μυαλό να το κρατήσουμε, αλλά είχαμε και την τύχη σε μια δύσκολη φάση».

Για το αν έπαιξε ρόλο για τον Ολυμπιακό η νίκη στο Μονπελιέ και αν ήρθε χαλαρά στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Μπορεί να συμβεί αυτό, ενδεχομένως λόγω της πορείας που έχει ο Ολυμπιακός και του διπλού στο Μονπελιέ, να ήρθε πιο χαλαρός απ’ ό,τι έπρεπε. Ισως μας υποτίμησε λίγο και λόγω της βαθμολογικής μας θέσης και αυτό φάνηκε και στο ματς».

Για το πού θα οδηγηθεί ο Άρης με αυτή τη νέα παρέα παικτών: «Θέλω να πιστέψω θα υπάρξει συνέχεια με θετικά αποτελέσματα, να ανεβούμε στη βαθμολογία, να νιώσουμε πιο άνετα, γιατί είμαστε πιεσμένοι λόγω βαθμών. Όμως αν πάρουμε βαθμούς και φύγουμε λίγο από τις κάτω θέσεις, θα παρουσιάσουμε κάτι πιο ωραίο».

Για τη σημασία της παρουσίας του Αγκάνθο: «Ξέρει πολλά κιλά μπάλα, βοηθάει γενικά όλη την ομάδα. Και τους επιθετικούς που συνεργάζεται και όλους τους παίκτες».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: «Ο Ολυμπιακός γενικά είναι ένα επίπεδο πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και στο ρόστερ και γενικά, οικονομικά και τα συμβόλαιά τους. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυναμική να είναι καλύτερος».

Για το βάρος της φανέλας του Άρη και αν επηρεάζει τους νέους παίκτες: «Την ιστορία δεν τη αφήνεις ποτέ στην άκρη. Το ότι παίζεις στον Άρη σου δίνει άλλη αίσθηση».

Για το αν υπέπεσε στην αντίληψή του αυτό που γράφτηκε ότι ο Αρετόπουλος μετά το τέλος του αγώνα πήρε φανέλα του Ολυμπιακού: «Κάποιος μου το είπε, δε θυμάμαι ποιος, αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο. Ό,τι θέλει κάνει ο καθένας».

 

 

To Top