Ψυχολογική “ένεση” με πολλά κέρδη (0-2)

Ο Άρης είχε να κερδίσει σε επίσημα ή φιλικά παιχνίδια από τις 31 Ιουλίου (4-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο Ζέεφελντ), έψαχνε μια καλή εμφάνιση και μια νίκη για ψυχολογικούς λόγους και τελικά… ξελάσπωσε στο βαρύ τερέν της Καλαμαριάς, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου κόντρα στον Απόλλωνα. Η φιλική νίκη με 2-0 έρχεται σαν βάλσαμο στη δεδομένη χρονική στιγμή και λειτουργεί ως μια σημαντική ψυχολογική ένεση για τη δύσκολη συνέχεια, σημάνοντας την κιτρινόμαυρη αντεπίθεση.

Η δυνατή βροχή απείλησε τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά τελικά εξαιτίας της… επιμονής του διαιτητή Άγγελου Αγγελάκη, Απόλλων και Άρης βρέθηκαν στη σέντρα, έστω και με καθυστέρηση 15′. Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με τους: Βελλίδη, Νέτο, Αγτζίδη, Παπαζαχαρία, Ντίκο, Κατίδη, Καπετάνο, Πρίττα, Γιαννιώτα, Καστίγιο και Τσέζαρεκ, έχοντας ένα πολύ καλό πρώτο ημίωρο. Σε αυτό το διάστημα οι κίτρινοι έπαιξαν την Καλαμαριά στο μισό γήπεδο, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και με τους Καστίγιο, Καπετάνιο ως κύριους εκφραστές δημιούργησαν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων.
Μπροστά από τα στόπερ έπαιξε “σκούπα” ο Πρίττας, ενώ Καπετάνος και Κατίδης στο χώρο του κέντρου είχαν δημιουργικό ρόλο, ενώ στις πτέρυγες οι Καστίγιο, Γιαννιώτας, με προωθημένο τον Τσέζαρεκ εξέφρασαν την επιθετική δραστηριότητα του Άρη. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν στο 43′, όταν μέσα από την περιοχή ο Γιαννιώτας άνοιξε… λογαριασμό για τον Άρη. Ο Καστίγιο έδωσε έτοιμο γκολ στον Γιαννιώτα και αυτός με το αριστερό έγραψε το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος ο Σάκης Τσιώλης έκανε αρκετές αλλαγές: (Βράνιες αντί Πρίττα, Φατί αντί Γιαννιώτα, Αγγελούδης αντί Καστίγιο, Τόχα αντί Τσέζαρεκ, Μίσελ αντί Αγτζίδη, Παπαστεριανός αντί Παπαζαχαρία, Λαζαρίδης αντί Κατίδη) και ο Άρης είχε πάλι την πρωτοβουλία του αγώνα. Στο 56′ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κώστα Καπετάνο, όταν ο μέσος του Άρη με ωραία προσωπική προσπάθεια, μετά από πάσα του Νέτο, έπιασε εξωτερικό φάλτσο και πλάσαρε εύστοχα στη γωνιά του Μπαντή, γράφοντας το 0-2.
Οι κίτρινοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ με τον Καπετάνο, αλλά δεν τα κατάφεραν στην τελική προσπάθεια.
Θετικό το ντεμπούτο του Βράνιες, ο οποίος έδειξε ποιότητα, αλλά του λείπουν ακόμη δυνάμεις, πολύ καλοί ήταν οι Καπετάνος, Καστίγιο, Γιαννιώτας, Πρίττας.
Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Μπαντής, Σακκάς, Λιόνης, Καραντασιάδης, Σάλιβαν (75ʼΛουιζίδης), Μπιτέλης (75ʼΒέντζιος), Παντελιάδης (83ʼ Καιάφας), Καραπατσακίδης, Μωυσιάδης (57ʼ Πλατάκης), Δερμιτζόγλου (57ʼΧατζί), Λεπτοκαρίδης (75ʼ Ευθυμιάδης).
ΑΡΗΣ: Βελλίδης (69ʼ Διούδης), Παπαζαχαρίας (46ʼΛαζαρίδης), Ντίκο, Νέτο, Πρίτας (46ʼΦατί), Κατίδης (46ʼΜίσελ), Καπετάνος, Γιαννιώτας (46ʼΠαπαστεργιαννός), Καστίγιο (46ʼ Αγγελούδης), Τσέζαρεκ (46ʼΤόχα), Αγτζίδης (46ʼ Βράνιες).
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

To Top