ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ωμή διαιτητική αλλοίωση σε βάρος του Άρη! Η έκθεση του παρατηρητή Μπακάλη και η στάση της διοργανώτριας

Ο Άρης είχε απουσίες σίγουρα, είχε να αντιμετωπίσει την κούραση, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαγράψει την αλλοίωση του αποτελέσματος σε βάρος του από τη διαιτητική τριάδα…

Πρώτος διαιτητής ήταν χθες ο Λιθουανός Γιουργκίς Λαουριναβίσιους, με δεύτερο τον Κροάτη Λούκα Κάρντουμ και τρίτο τον Λετονό Κρίσταπς Κονσταντίνοβς. Θεωρητικά έμπειροι και ικανοί διαιτητές. Στην πράξη όμως κατέγραψαν μια ξεκάθαρα εχθρική διαιτησία σε βάρος των κιτρινόμαυρων. Συνολικά και ειδικά.

Η πιο κρίσιμη φάση του αγώνα, η οποία αποτελεί… μνημείο αλλοίωσης ήταν τα βήματα με τα οποία δεν χρεώθηκε ο Νούνιες και με το σκορ να είναι στο 78-79 μόλις 26 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας. Οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στην παράβαση, με τον Τζάλοου να σκοράρει στην συνέχεια της φάσης και να γράφει το 78-81. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση χάρη στην τρίποντη “βόμβα” του Τολιόπουλου, όμως όλα θα ήταν διαφορετικά με τις πιθανότητες να είναι νικητής ο Άρης να είναι με το μέρος του.

Στο βίντεο που ήδη δημοσιεύσαμε από χθες φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Ισπανός της Ουλμ, ενώ αρχικά σηκώνεται για να σουτάρει, το μετανιώνει και δίνει πάσα, έχοντας όμως την μπάλα στα χέρια του, όταν… προσγειώθηκε στο παρκέ μετά το άλμα του. Ξεκάθαρα βήματα, τα οποία προφανώς συνειδητοποίησε και ο ίδιος. Εκτός από τους διαιτητές.

Ήταν τόσο ξεκάθαρη η εχθρική στάση της διαιτησίας, φτάνοντας στο σημείο να δώσουν τεχνική ποινή μετά το “μεγάλο” τρίποντο του Τολιόπουλου στο τέλος της κανονικής διάρκειας, το οποίο δικαιολογημένα πανηγυρίστηκε, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρκέ.

Θα έχει από σήμερα πολύ ενδιαφέρον να δούμε την έκθεση του παρατηρητή του αγώνα Παναγιώτη Μπακάλη, όπως και τη γενικότερη στάση της διοργανώτριας αρχής για μια από τις μεγαλύτερες αλλοιώσεις που έγιναν φέτος.

To Top