Όλα ανοιχτά για την κλήρωση της Σούπερ λίγκας

Λιγότερο από ένα μήνα για τη σέντρα του πρωταθλήματος, 27 ημέρες για την ακρίβεια, και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα γίνει, τόσο η έναρξη του φετινού μαραθωνίου της Σούπερ λίγκας, αλλά και η κλήρωση που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (30/7).

Από τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ που υπάρχουν στην κατηγορία, Άρης, Παναθηναϊκός,  Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη δηλαδή, μόνο οι δύο πρώτοι φέρεται να έχουν βρει τηλεοπτική στέγη στη Nova και οι υπόλοιποι πέντε είναι ικανός αριθμός να μπλοκάρει την υπογραφή της προκήρυξης (χρειάζονται 12 ψήφοι στις 16 ΠΑΕ) χωρίς την οποία δεν υπάρχει λόγος να γίνει κλήρωση αφού το πρωτάθλημα θα είναι στον αέρα. Εκτός αν στον συνεταιρισμό αποφασίσουν να κάνουν κλήρωση για ένα πρωτάθλημα που ουδείς γνωρίζει πότε θα αρχίσει και με τι όρους.

Και όπου «όροι», η αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο θα προκύψουν οι 14 ομάδες την περίοδο 2019-20 στην αναδιάρθρωση που έχει ήδη αποφασιστεί. Θα υποβιβαστούν δηλαδή τρεις και θα ανέβει ένας από τη Football League στο τέλος της περιόδου 2018-19 ή θα υποβιβαστούν απευθείας δύο, δεν θα προβιβαστεί απευθείας κανένας και ο 13ος και 14ος της Super League θα παίξουν μπαράζ με την 1η και τη 2η ομάδα της Football League για δύο εισιτήρια στη μεγάλη κατηγορία τη σεζόν 2019-20.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αναδιάρθρωση είναι άγνωστος, όπως κανείς δεν ξέρει είναι τι θα γίνει με τις τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ.

Η πρόταση του Epsilon TV έχει και υποστηριχτές αλλά και διαφωνίες εντός του συνεταιρισμού, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τη σύμπραξη Alpha – ΑΝΤ1 και η ΕΡΤ δεν «παίζει» όσο διαφωνούν η Λίγκα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση (η Πολιτεία θέλει 12 την περίοδο 2019-20, ο συνεταιρισμός δεν δεσμεύεται από τώρα αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη σεζόν 2020-21).

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή (29/7) υπήρχε πρόεδρος ΠΑΕ που προέβλεπε ότι η κλήρωση δεν θα γίνει, ένας άλλος πρόεδρος έλεγε ότι μάλλον η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά αφού Άρης και Παναθηναϊκός τα έχουν βρει με τη Nova και οι υπόλοιποι πέντε «άστεγοι» θα ρίξουν νερό στο κρασί τους και υπήρχε και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ που έλεγε ότι δεν ξέρει και θα κάνει ότι αποφασιστεί στο συμβούλιο δηλαδή! Μπάχαλο δηλαδή…

To Top