Όλα για την ισοφάριση! (PRESSARIS – LIVE, 19:30)

Ο Άρης ακόμα και στην προχθεσινή ήττα του έδειξε ότι μπορεί να ελέγξει την σειρά των μικρών τελικών. Για να συμβεί αυτό, όμως, πλέον, χρειάζεται πάση θυσία να κερδίσει σήμερα (19:30) στο Αλεξάνδρειο τον δεύτερο αγώνα της σειράς, να ισοφαρίσει σε 1-1 και να βάλει και πάλι τα πράγματα σε τάξη.

Οι κίτρινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία προχθές, αλλά ότι έγινε, έγινε. Ότι γράφει, δεν ξεγράφει. Ο Άρης οφείλει να μάθει από τα λάθη του, να διαχειριστεί σωστότερα την κούραση των παικτών του από το “ασφυκτικά” μικρό rotation και να βρει τρόπους να σκοράρει περισσότερο.

Για την άμυνα δεν γίνεται λόγος. Θα είναι… εκεί, γιατί αυτή είναι η φύση του φετινού Άρη. Ειδικά αν ο Ντρου Νέιμικ καταφέρει να προσφέρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, θα είναι ακόμα καλύτερα για την αμυντική λειτουργία των κίτρινων.

Επιθετικά, όλοι περιμένουν έναν πιο αποτελεσματικό και “επιθετικό” Σάσα Βεζένκοφ, αλλά όχι μόνο. Χρειάζεται να βγουν μπροστά κι άλλοι παίκτες, να “μπει” στη σειρά και ο Λαμάρκους Ριντ, να δώσει ανάσες ο Γιώργος Τσιάρας και ο Κώστας Χαρίσης, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν “κορμιά” στον αντίπαλο.

Αμυντικά ο Άρης διδάχθηκε από τον πρώτο αγώνα ότι δεν μπορεί να αφήνει ελεύθερα τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλούς σουτέρ από τέσσερις διαφορετικές θέσεις και το “πλήρωσαν” αυτό οι κίτρινοι στην τέταρτη περίοδο (6/11τρ.) του πρώτου αγώνα.

Το άδειο Παλέ είναι μια παράμετρος, αλλά οι κίτρινοι κέρδισαν τον Ολυμπιακό με τις ίδιες συνθήκες, μπορούν να το κάνουν και με τον σημερινό τους αντίπαλο.

To Top