ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα ξεκινούν από μία σωστή πάσα…

Ο Μίχαελ Ένινγκ είναι ξεκάθαρος αναφορικά με τις απαιτήσεις του από τους ποδοσφαιριστές και γι αυτό δίνει μεγάλη έμφαση σε κάτι που για κάποιους ίσως και να συμπεριλαμβάνονται στις… βασικές αρχές του ποδοσφαίρου.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Νίκος Οικονόμου

“Κάναμε πολλές πάσες, αλλά το θέμα είναι πόσες από αυτές ήταν όπως έπρεπε. Αν θέλετε να παίζετε σπουδαία, θα πρέπει να πασάρετε σωστά”, ήταν κάποια από τα λόγια του Μίχαελ Ένινγκ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, όπου έγινε της… πάσας, με το πρόγραμμα που διαμόρφωσε για τους παίκτες του.

Τι θέλει επί της ουσίας ο Γερμανός από τους ποδοσφαιριστές του; Να μάθουν να βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου με… κλειστά μάτια. Να βοηθούν τον συμπαίκτη τους, δίνοντας σωστά στα πόδια του την μπάλα. Όλα αυτά για να αποφεύγουν όσο το δυνατόν τα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Άρης “χτίζεται” με την νοοτροπία μίας ομάδας που θα επιδιώκει το να έχει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι, άρα και περισσότερες φορές την μπάλα στα πόδια της. Επομένως, είναι αναγκαίο να μην κάνει λάθη που θα της δημιουργούν προβλήματα αμυντικά.

Ετσι, λοιπόν, ο Ένινγκ δίνει μεγάλο βάρος σε αυτό, όπως παράλληλα και ο προπονητής τερματοφυλάκων του Άρη, Αλέκος Ράντος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γκολκίπερ του Άρη ξεκινούν το πρόγραμμά τους, πρωί και απόγευμα, με πάσες.

Η ανάπτυξη του παιχνιδιού του Άρη θα γίνεται από τον τερματοφύλακα, με την μπάλα χαμηλά. Λάθη, από κακές πάσες και έλλειψη καθαρού μυαλού είναι αυτά που κοστίζουν και ο Γερμανός σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει τέτοια εικόνα από την ομάδα του.

To Top