Όλα τα δεδομένα για τη «μάχη» της ουράς! Βαθμολογία, πρόγραμμα τα σενάρια της “σωτηρίας”!

Η ολοκλήρωση της 27ης αγωνιστικής της Superleague έβαλε «φωτιά» στα κομπιουτεράκια με τους ανθρώπους των ομάδων που εμπλέκονται στην υπόθεση «αποφυγή του υποβιβασμού» να κάνουν ιδιαίτερα μαθηματικών σε πιθανότητες και συνδυαστική, ώστε να βγάλουν αρχικά επί… χάρτου το τι χρειάζονται επί χόρτου για να πετύχουν την πολυπόθητη παραμονή.

Θεωρώντας ως δικλείδα ασφαλείας την απόσταση έξι πόντων από τον τρίτο από το τέλος της κατάταξης Πλατανιά (θέση που οδηγεί στον αγώνα μπαράζ με την 3η ομάδα της Football League) αφήνουμε εκτός τις ομάδες, που έχουν από 32 βαθμούς και πάνω.

Θεωρώντας, επίσης, πως η παραμονή θα παιχτεί στους 34, 35 ή 36 πόντους, βρίσκουμε σαφέστατα σε θέση ισχύος τους Πανιώνιο και Λεβαδειακό, ομάδες τις οποίες περιλαμβάνουμε στον πίνακα (δείτε παρακάτω) κυρίως λόγω του ότι εμπλέκονται σε αναμετρήσεις με τις τέσσερις τελευταίες της κατάταξης, οι οποίες και πατούν σε…. αναμμένα κάρβουνα.

Η υπέρβαση του Αρη

Μια ματιά στη βαθμολογία αρκεί για τον οποιονδήποτε ν’ αντιληφθεί τη δυσχερέστατη θέση του ουραγού Αρη. Οι «κίτρινοι» μπορεί να πήραν το… δώρο του ΠΑΣ Γιάννινα (κέρδισε τη Δευτέρα 2-1 τον Πλατανιά στην Κρήτη), ωστόσο στις επτά εναπομείνασες αγωνιστικές καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν τις τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας κι εν προκειμένω Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης.

Για να έχουν ελπίδες να παραμείνουν στην κατηγορία (ή έστω να πάνε στο μπαράζ), δεν πρέπει απλά να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, όπου φέτος μετρούν μόλις μία νίκη, αλλά παράλληλα με τη δική τους υπέρβαση να ευνοηθούν και από τ’ αποτελέσματα των Απόλλωνα, Πλατανιά και Βέροιας.

Κλείνει με δύο εντός η Βέροια

Η 17η της κατάταξης Βέροια έχει, θεωρητικά πάντα, το πιο βατό πρόγραμμα. Η ισοπαλία με τον Απόλλωνα (1-1), σαφώς της στοίχισε, ωστόσο από τα τελευταία επτά ματς τα τέσσερα τα έχει στην έδρα της (τα δύο στην 33η και 34η αγωνιστική), ενώ από τα εκτός ως πιο δύσκολο φαντάζει εκείνο στο Αγρίνιο. Στην Ημαθία μετρά φέτος τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες.

Ο «τελικός» για Απόλλωνα – Πλατανιά

Από την άλλη ο 16ος Πλατανιάς το βράδυ της Δευτέρας… αυτοκτόνησε με την ήττα κόντρα στον ΠΑΣ κι έδωσε ακόμη μεγαλύτερη σημασία στον κυριακάτικο «τελικό» (9/2) με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Συγκριτικά με την «ελαφρά ταξιαρχία» έχει πιο βατούς αντιπάλους ν’ αντιμετωπίσει με τρία εντός έδρας ματς και τέσσερα εκτός, με το τελευταίο να είναι ενάντια στον Πανιώνιο του Νίκου Αναστόπουλου. Τον προπονητή, δηλαδή, που απέλυσε προσφάτως η διοίκηση των Χανιωτών σ’ ένα όχι και τόσο…. Βελούδινο «διαζύγιο».

Σημειωτέον στην έδρα τους οι Χανιώτες μετρούν πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

Ο Απόλλων Σμύρνης στον… αντίποδα έχει να δώσει – όπως μπορείτε να δείτε – ματς ενάντια σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (τελευταία αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης»). Γι’ αυτό και η νίκη την προσεχή Κυριακή ενάντια στον Πλατανιά αποτελεί εκ των ων ου άνευ προϋπόθεση, ώστε να υπάρχουν ελπίδες παραμονής στη Superleague. Αλλωστε τρία εντός έδρας ματς έμειναν για την «ελαφρά ταξιαρχία» και το ένα είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι πιθανές ισοβαθμίες

Σε περίπτωση, τώρα, που προκύψουν ισοβαθμίες στο φινάλε της σεζόν ως κριτήριο μετρά τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα. Τα γκολ στις ισοπαλίες (για παράδειγμα 0-0 και 1-1) δεν παίζουν ρόλο, ωστόσο μετρούν αν προκύψει «συγκατοίκηση» δύο ομάδων, που στα μεταξύ τους ματς έχουν από μία νίκη.

Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να σας παραθέσουμε τα αποτελέσματα των τεσσάρων τελευταίων συλλόγων της κατάταξης στα τελευταία ματς.

Απόλλων – Βέροια: 0-0 στη Ριζούπολη, 1-1 στην Ημαθία

Απόλλων – Πλατανιάς: Νίκη των Χανιωτών με 2-0 στην Κρήτη

Απόλλων – Αρης: Δύο νίκες για την «ελαφρά ταξιαρχία με 2-1 στη Ριζούπολη και 2-0 στη Θεσσαλονίκη.

Αρης – Βέροια: Νίκη των «κιτρίνων» με 1-0 στην Ημαθία, ισοπαλία 0-0 στο «Κ. Βικελίδης»

Αρης – Πλατανιάς: Δύο νίκες των «ερυθρόλευκων» με 2-1 σε Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Βέροια – Πλατανιάς: Δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ. 2-2

ΟΜΑΔΑ 28η 29η 30η 31η 32η 33η 34η
Πανιώνιος31 βαθμοί Ατρόμητος* Λεβαδειακός Ξάνθη* Παν/λικός Αστέρας Τρίπολης Βέροια* Πλατανιάς
Λεβαδειακός30 βαθμοί Παν/λικός Πανιώνιος* Βέροια Πλατανιάς* ΟΦΗ ΠΑΟ* ΠΑΟΚ
Απόλλων26 βαθμοί Πλατανιάς ΟΦΗ* ΠΑΟ* ΠΑΟΚ Πανθρακικός* Εργοτέλης ΟΣΦΠ*
Πλατανιάς25 βαθμοί Απόλλων* Καλλονή Ατρόμητος* Λεβαδειακός Ξάνθη* Παν/λικός Πανιώνιος*
Βέροια24 βαθμοί Καλλονή* Ατρόμητος Λεβαδειακός* Ξάνθη Παν/λικός* Πανιώνιος Αστέρας Τρίπολης
Αρης19 βαθμοί ΠΑΟ* ΠΑΟΚ Πανθρακικός* Εργοτέλης ΟΣΦΠ* Αστέρας Τρίπολης* ΠΑΣ
* Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις

πηγή: Goalnews

To Top