ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όλα όσα θέλει να αλλάξει ο Πάκο Ερέρα…

Αναμενόμενη εικόνα τα δύο πρόσωπα του Άρη στο φιλικό με τους Βέλγους, το πρώτο κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο ημίχρονο ικανοποίησαν σημαντικά τον προπονητή τους, δείχνοντας επίπεδο ομάδας που μπορεί κάλλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρει «χημεία» και ρυθμό. Τα δύο απαραίτητα συστατικά, για να προχωρήσει το «μοντάρισμα» και να φτάσει στο πικ του.

Ο Ισπανός έχει απαγορεύσει τα γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, εφόσον δίνεται η δυνατότητα, η μπάλα να φτάσει εκεί με πιο ορθόδοξο τρόπο. Το τήρησαν κατά γράμμα οι ποδοσφαιριστές του στο πρώτο 45λεπτο, το προσπάθησαν και στο δεύτερο, ασχέτως αν δεν είχαν την απαιτούμενη επιτυχία.

Ο συγκεκριμένος τρόπος επιθετικής ανάπτυξης, βασίζεται σε δύο επιμέρους προδιαγραφές: Τακτική προσήλωση του κάθε ποδοσφαιριστή στο πλάνο του προπονητή και φυσικά ατομική ικανότητα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με την φιλοσοφία του Καταλανού κόουτς.

Παίκτες προσωπικότητες στην ομάδα υπάρχουν, ωστόσο, για να λειτουργήσει πλήρως το πλάνο του Πάκο Ερέρα, το οποίο έχει συγκεκριμένη δομή και συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης, θα πρέπει να βρεθεί η «φόρμουλα» από τον Ισπανό, να μετατρέψει τους παίκτες του σε… «στρατιωτάκια» αλλά και παράλληλα να τους αφήσει να βγάλουν -όταν και όποτε χρειαστεί- την ποδοσφαιρική τους προσωπικότητα.

 

To Top