ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γιατί θέλει Όλε Σκόμποε: “Ασπίδα” για Καλαϊτζίδη και όχι μόνο

Ο Όλε Σκόμποε είναι ο “εκλεκτός” του Άλεξ Κάλας για την προεδρεία του ποδοσφαιρικού τμήματος και η επιλογή του μόνο τυχαία δεν είναι.

Αναγνωρίζοντας το “βαρύ” κλίμα, που υπάρχει και το οποίο έζησε δια ζώσης ο ομογενής επιχειρηματίας στη γενική συνέλευση αναφορικά με την παρουσία του αδερφού του, Δημήτρη Καλαϊτζίδη στο πλάνο του για τον Άρη της “επόμενης μέρας”, προχώρησε σε μία κίνηση τακτικής, επιλέγοντας τον Δανό άλλοτε άσο των “κιτρινομαυρων” για να επιτύχει την πολυπόθητη ισορροπία.

Μόλις έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Όλε Σκόμποε από τους παλαίμαχους του Άρη, η ανταπόκριση του Άλεξ Κάλας ήταν άμεση και άκρως θετική για τρεις κυρίως λόγους.

Ο Δανός είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, αγαπητός σε κάθε Αρειανό, με την παρουσία του στον Άρη είτε ως παίκτης, είτε ακόμα και ως προπονητής να είναι άκρως αναγνωρίσιμη.

Γνωρίζει την φιλοσοφία του Άρη, ζώντας την στα καλύτερα της, ως παίκτης, αλλά και στα χειρότερα, ως προπονητής την χρονιά 2003/4, όταν τα πολλά οικονομικά προβλήματα οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα, όως κι έγινε μετά από ένα χρόνο στη Β΄Εθνική.

Τέλος, ως Σκανδιναβός, έχει μία πιο τεχνοκρατική αντίληψη αναφορικά με την οργάνωση και την λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Άλεξ Κάλας, ασπάζεται την γερμανική φιλοσοφία γύρω από το ποδόσφαιρο, επηρεασμένος από τους φίλους του, Χένες και Φόιχτ, νοοτροπία που συμβαδίζει με αυτήν με την οποία γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά και ο Όλε Σκόμποε.

 

 

To Top