Όλη η καριέρα του Μούρτου στην Α1 ξεπεράστηκε μέσα σε μια βραδιά!

Μέχρι σήμερα ο Σπύρος Μούρτος είχε δύο πόντους και 37 λεπτά συμμετοχής στην καριέρα του στην Α1! Δύο χρόνια στον Άρη, τις περιόδου 2008-09 και 2009-10 έπαιξε συνολικά σε επτά αγώνες με την κίτρινη φανέλα με 27 λεπτά συμμετοχής. Άλλα 10 λεπτά μετρούσε φέτος σε δύο παιχνίδια. Σήμερα έπαιξε 32 λεπτά και είχε 8 πόντους! Ότι έκανε σε τέσσερα χρόνια, βγήκαν σε μια βραδιά!

Ο 22χρονος γκαρντ είναι μέλος της γενιάς των 90ηδων, ήταν μέλος της Εθνικής Εφήβων που κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, αλλά δεν είχε την εξέλιξη που είχαν άλλα μέλη της ομάδας εκείνης (Παπανικολάου, Σλούκας, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μάντζαρης).

Ήταν όμως αυθεντικό ταλέντο, όχι μόνο λόγω σωματοδομής, αλλά και γιατί είχε το μπάσκετ μέσα του. Στον Άρη δεν μπόρεσε ποτέ να παίξει μπάσκετ, χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα από τους προπονητές του. Δεν μπόρεσε να εξελιχθεί. Αγωνίστηκε δανεικός στους Ίκαρους Σερρών και τον ΟΦΗ και φέτος επέστρεψε στον Άρη, με τον οποίο έχει συμβόλαιο αυτή τη χρονιά.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου τον έριξε στο χθεσινό παιχνίδι, όχι απλά για να καλύψει μια “τρύπα”, αλλά ως βασικό γκαρντ του Άρη. Το παιχνίδι έγινε εύκολο. Δεν ήταν πριν το τζάμπολ, γιατί ο Άρης έπαιζε με τη πλάτη στον τοίχο, χωρίς τον καλύτερο παίκτη του (Πελεκάνος).

Ο Μούρτος όχι απλά ανταποκρίθηκε, αλλά κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής μέσα από την παρουσία του στην άμυνα, όπου εξουδετέρωσε πλήρως τον πρώτο σκόρερ φέτος του Περιστερίου, Νώντα Παπαντωνίου. Αυτός ήταν ο λόγος που έμεινε στο παρκέ για 32 λεπτά, πέντε λιγότερα από όσα είχε παίξει συνολικά στην καριέρα του στην Α1!

Μέσα από ένα παιχνίδι σαφώς δεν μπορεί να μετατραπεί ο Μούρτος σε παίκτη πρωταγωνιστή, είναι όμως ξεκάθαρο ότι η χθεσινή του εμφάνιση δεν είναι τυχαία και οφείλεται καταρχήν στον ίδιο και εν συνεχεία στην δουλειά που γίνεται στο Παλέ από τον Αγγέλου και τους συνεργάτες του.

To Top