Όλη του η ζωή σε…13 ιστορίες!

Την συνεργασία της με τον Λούκας Αλκαράθ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης. Κακά τα ψέματα έναν προπονητή σχεδόν άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Ο Ισπανός έπιασε δουλειά και… συστήνεται μέσα από 13 μοναδικές ιστορίες από την ζωή του, εντός κι εκτός γηπέδου. 

1.To 2000 ανέλαβε την Ουέλβα που μόλις είχε υποβιβασθεί στην 3η κατηγορία. Κι όμως, αν και προτελευταία, έμεινε στην Β’ αφού είχε την τύχη μια απίστευτης καραμπόλας. Η Ατλέτικο Β’ έπεσε αυτόματα στην 3η επειδή τότε είχε πέσει στη 2η η πρώτη ομάδα, ενώ Μέριδα και Λογρονιές υποβάσθηκαν για χρέη. Ετσι έμεινε η Ουέλβα ως τρίτη επιλαχούσα. Αν και είχε φτιάξει ρόστερ για την Γ’ εθνική, τελικά, μετά την σωτηρία «από το παράθυρο», ο Αλκαράθ όχι μόνο την έσωσε την επόμενη χρονιά, αλλά την έφερε στην 6η θέση της βαθμολογίας το 2001-02.

2. Εχει αριστερές καταβολές. Ο πατέρας του, Φελίπε, ήταν πρώην αναπληρωτής της Ενωτικής Αριστεράς και εκτελεστικός πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας.

3. Είναι καθηγητής στον τομέα στρατηγικής και τακτικής στο ποδόσφαιρο στην εθνική σχολή προπονητών της Ισπανίας.

4. To 2002-03 οδήγησε την Ουέλβα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας όπου έχασε 3-0 από τη Μαγιόρκα του Αριελ Ιμπαγάσα.

5. Σε ηλικία 11 (!) ετών δημιούργησε τη δικιά του ομάδα στο σχολείο και όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ήταν «παίκτης, προπονητής και πρόεδρός της»!

6. ο ντεμπούτο του στην τρίτη εθνική ήταν περιπετειώδες. Επρεπε μέσα σε 24 ώρες να κοουτσάρει δυο ομάδες. Την ανδρών της Γρανάδα, αλλά και τη δεύτερη ομάδα. Τη μια μέρα προπόνησε τους μικρούς και την επόμενη την πρώτη αφου το βράδι είχε απολυθεί ο Ράφα Κρεσπίν και το πρωί ανακοίνωσαν στον Αλκαράθ ότι αναλαμβάνει εκείνος πρώτος προπονητής.

7. Εχει διατελέσει και… ομοσπονδιακός. Τον Δεκέμβρη του 2001 ήταν προπονητής της εθνικής (μεικτής, αν προτιμάτε) Ανδαλουσίας σε φιλικό κόντρα στην Τυνησία.

8. Το 2004-05 είχε παίκτη στη Σανταντέρ, τον Νταβίντ Αγάνθο. Στα 26 ματς που τον χρησιμοποίησε ο νυν φορ του Αρη είχε σκοράρει 7 φορές.

9. Με τη Γρανάδα έχει το ρεκόρ των 17 αγώνων δίχως ήττα στην Segunda B.

10. Εγινε ο πρώτος προπονητής που πέφτει δυο φορές με την ίδια ομάδα από τη Σεγούντα (Ουέλβα)

11.Σε ηλικία 29 ετών το 1995 ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονητής στην Γ’ Ισπανίας, αναλαμβάνοντας την ομάδα της γενέτειράς του, Γρανάδα. Στα τρία χρόνια που έμεινε εκεί την οδήγησε δύο φορές στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στα πλέι οφ.

12. Οι κακές γλώσσες (διαψεύδονται πάντως), λένε ότι ο Αλκαράθ είναι «ρατσιστάκι». Την πρώτη μέρα που ανέλαβε την Ουέλβα είπε ότι οι «τρεις σουντάκας (έτσι αποκαλούνται υποτιμητικά οι Νοτιοαμερικάνοι στην Ισπανία) δεν ξαναπαίζουν με μένα». Υπερβολές που δεν αξίζουν περαιτέρω αναφορές. (το σχετικό λήμμα από την ισπανική έκδοση της wikipedia)

13. Είναι προπονητής των σερί. Θετικών και αρνητικών. Μπορεί να πάει τρένο μια ομάδα, η οποία όμως μέσα στην ίδια χρονιά μπορεί να κάνει και δυο μήνες δίχως να νικήσει. Ενα τέτοιο κακό σερί πλήρωσε πέρυσι με την Αλμερία (6 ματς με 4 ισοπαλίες και 2 ήττες) και απομακρύνθηκε λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.

Πηγή: sport-fm

To Top