Όλιβερ: “Πρώτη φορά μου δίνουν δύο φάουλ σε δύο λεπτά!”

Ο Άντριαν Όλιβερ ήρθε ως τρίτος σκόρερ από το NCAA στον Άρη. Στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα χρεώθηκε με δύο φάουλ στα πρώτα δύο λεπτά. Ο χρόνος συμμετοχής του περιορίστηκε δραστικά. Ο ίδιος μιλώντας στο PRESSARIS εξηγεί τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα και πως θα προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε επίσης και για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το παιχνίδι με τον Κολοσσό και εξήγησε γιατί δεν θεωρεί πως ο Άρης είναι το φαβορί.

Δεν είχες μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρώτο αγώνα πρωταθλήματος λόγω των φάουλ που έκανες. Πως έζησες αυτό το παιχνίδι, που ήταν ουσιαστικά και το πρώτο σου σαν επαγγελματίας;
Ήταν μια εμπειρία για μένα. Πρέπει να προσαρμοστώ στον τρόπο με τον οποίο σφυρίζουν εδώ οι διαιτητές. Είναι τελείως διαφορετικός από την Αμερική. Δεν είχα συνηθίσει να έχω πρόβλημα με τα φάουλ, αλλά θα πρέπει να συνηθίσω με αυτόν τον τρόπο διαιτησίας, γιατί εδώ δίνουν φάουλ ακόμα και την επαφή με το χέρι. Πρέπει να προσαρμοστώ.

Δεν είσαι ο παίκτης που έκανε φάουλ στο κολέγιο. Ποιες είναι οι διαφορές των σφυριγμάτων που διαπίστωσες;
Είναι ο τρόπος που παίζεται το παιχνίδι. Στην Αμερική είναι πιο αθλητικό, πιο δυναμικό, δεν θέλω να πω “βρώμικο”, αλλά εκεί επιτρέπεται να έχεις επαφή με τον επιθετικό, να σπρώχνεις. Εδώ όχι. Επίσης, στην Αμερική παίζεται πολύ το ένας εναντίον ενός, ενώ εδώ συμμετέχουν πιο πολλοί παίκτες, υπάρχουν πιο πολλά σκριν, πιο πολλά κοψίματα των παικτών, πιο πολλές πάσες.

Χρεώθηκες με δύο φάουλ σε δύο λεπτά… Σου έχει ξανασυμβεί;
Ποτέ! Να φανταστείς στο κολέγιο είχα αποβληθεί σε τέσσερις χρονιές μόνο μία φορά, αν θυμάμαι καλά! Είναι μια νέα εμπειρία για μένα αυτό και θα προσαρμοστώ, δεν θα κάνω τόσα φάουλ.

Τι θα κάνεις για να προσαρμοστείς;
Ακούω τις συμβουλές από τους προπονητές μου και προσπαθώ να παρακολουθώ παιχνίδια στην τηλεόραση, για να καταλάβω. Αλλά και στη διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να ψυχολογώ τους διαιτητές και πως σφυρίζουν για να προσαρμόζομαι. Πρέπει να διαβάζω το παιχνίδι…

Το ντεμπούτο σου στο πρωτάθλημα έγινε απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην ήπειρο. Πως το αντιμετώπισες;
Είναι καλά γυμνασμένη και προπονημένη ομάδα, το καταλαβαίνεις αυτό. Εμείς είμαστε νεανική ομάδα, αλλά νομίζω ότι κάναμε καλό παιχνίδι. Νιώθω ότι είχαμε ατομικά κάποια προβλήματα όπως εγώ που δεν έπαιξα καλά, όμως σαν ομάδα ήμασταν καλοί. Σαν ομάδα παρουσιαστήκαμε καλά στο γήπεδο και αν είχαμε καλύτερα ποσοστά στα σουτ, ίσως να κάναμε ακόμα καλύτερο παιχνίδι.

Αρίθμησε τρία στοιχεία του παιχνιδιού που θεωρείς ότι παρουσιάσατε βελτίωση σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό…
Σε αυτό το παιχνίδι παίξαμε πολύ πιο ομαδικά και αυτό φαίνεται από τις 18 ασίστ. Κάναμε καλύτερα μικρές λεπτομέρειες, πράγματα που δεν φαίνονται στην στατιστική. Παίξαμε καλύτερη άμυνα, μιλούσαμε πιο πολύ ο ένας στον άλλον. Παίξαμε 40 λεπτά σκληρά, δυνατά. Στα πρώτα παιχνίδια όταν μας έφευγε ο αντίπαλος με 8-10 πόντους, χανόμασταν. Τώρα αυτό δεν συνέβη. Παλέψαμε και είχαμε καλύτερη εικόνα σε μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Αντιμετωπίζετε τον Κολοσσό. Είστε το φαβορί και όλοι περιμένουν πώς θα αντιδράσει η ομάδα που είναι νεανική σε ένα πιο κλειστό παιχνίδι…
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είμαστε φαβορί σε κανέναν αγώνα, γιατί έχουμε πολλά νέα παιδιά, έχουμε έλλειψη εμπειρίας, άρα θα πρέπει να παίζουμε σκληρά σε κάθε παιχνίδι, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας αν είμαστε ή όχι το φαβορί. Είμαστε πολύ Αμερικανοί στην ομάδα και δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι παίκτες από τους αντιπάλους μας είναι καλοί και ποιοι όχι. Πρέπει να βγαίνουμε στο παρκέ και να αντιμετωπίζουμε κάθε ομάδα σαν να είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός!

Πως σου φάνηκε που αγωνίστηκες χωρίς την παρουσία κόσμου στις κερκίδες; Κάτι ανάλογο σας περιμένει και το Σάββατο…
Είναι διαφορετικό. Ένιωθα ότι ήταν ένα προπονητικό διπλό ή ένας φιλικός αγώνας. Δεν μπορώ ακόμα να πω ότι έπαιξα τον πρώτο μου επαγγελματικό αγώνα, γιατί ο κανονικός αγώνας θα έχει και φιλάθλους. Ξέρω ότι αυτό το γήπεδο γεμίζει και οι φίλαθλοί μας δίνουν ώθηση στην ομάδα και περιμένω να το ζήσω. Περιμένω να δω τους φιλάθλους μας να κάνουν την διαφορά όπως μου έχουν πει. Τώρα που δεν θα τους έχουμε θα πρέπει να βρούμε από άλλες πηγές ενέργεια μέσα στο γήπεδο.

To Top