ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Όλο το χρονικό: Ρίγη συγκίνησης για τον Άλκη! Από τον τόπο της δολοφονίας μέχρι τον Λευκό Πύργο: “ΑΘΑΝΑΤΟΣ”

Ήταν μια ξεχωριστή συγκινητική ημέρα η σημερινή… Ρίγη συγκίνησης για τον Άλκη! Από τον τόπο της δολοφονίας μέχρι τον Λευκό Πύργο. Σήμερα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την δολοφονία του.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:

Αγρυπνία για τον Άλκη! Ο κόσμος ξαγρύπνησε εκεί που ξεψύχησε ο 19χρονος φοιτητής

Ήταν κάτι το συγκλονιστικό αυτό που έγινε από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου. Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από τη μέρα, την στιγμή που έγινε το ειδεχθές φονικό, με θύμα ένα αθώο παλικάρι, τον Άλκη Καμπανό και κόσμος έσπευσε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε για να τιμήσει τη μνήμη του, ζητώντας δικαιοσύνη.

Στον ίδιο δρόμο, στα ίδια σκαλοπάτια, άφησε λουλούδια, άναψε κεριά, δεν συγκράτησε τα δάκρυα του για τον Άλκη, το παιδί μας, τον αδελφό μας, τον αδικοχαμένο φίλο μας. Από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρώτο φως της ημέρας άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν για τιμήσουν τον άτυχο φοιτητή.

Ανείπωτος ο πόνος ένα χρόνο μετά. Μια μοναδική… αγρυπνία, αυθόρμητη, εκεί στην οδό Αλκιβιάδη Καμπανού, όπως ονομάζεται πλέον.

Η Δομή Εις το όνομα Άλκης ακριβώς στις 00:19 ανέβασε ένα… 𝝨𝝪𝝘𝝟𝝠𝝤𝝢𝝞𝝨𝝩𝝞𝝟𝝤… έργο από τον δημιουργό του πανό του Τίτορμου για τον Άλκη, που έδειχνε τον 19χρονο φοιτητή στην αγκαλιά του Άρη, του θεού του πολέμου… Η ανάρτηση έγινε ακριβώς την ώρα που ξεψυχούσε ο 19χρονο φίλαθλος του Άρη, έρμαιο στην μανία κάποιων που δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται άνθρωποι. Μια δημιουργία που κόβει την ανάσα.

Παράλληλα, ο ενιαίος ΆρηςΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ έστελναν το δικό τους μήνυμα: “Δικαιοσύνη για τον Άλκη”.

Συγκίνηση: Τρισάγιο και πλήθος κόσμου στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης 

Τρισάγιο και πλήθος συγκινημένου κόσμου στο σημείο που ξεψύχησε ο Άλκης, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την μαύρη μέρα της δολοφονίας του.

“Τα δάκρυα από τη δολοφονία του Άλκη ακόμα δεν έχουν στεγνώσει και ολόκληρος ο οργανισμός Άρης θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να δικαιωθεί η ψυχή του. Είναι χρέος μας να τιμούμε τη μνήμη του και σ’ αυτό το πλαίσιο, θα τελεστεί το τρισάγιο, στο οποίο καλούμε τους φίλους του Άρης να δώσουν το «παρών»”, όπως είχε αναφέρει ο Ερασιτέχνης Άρης στο κάλεσμα του.

Στις 11:00 το πρωί στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, έφτασαν από νωρίς εκατοντάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κεράκι, ένα κασκόλ ή μια φανέλα στη μνήμη ενός παιδιού που πέθανε επειδή… αγάπησε την ομάδα του. Νέοι άνθρωποι, μαθητές, αλλά και Θεσσαλονικείς κάθε ηλικίας, Αρειανοί αλλά και φίλαθλοι άλλων ομάδων, όλοι με θλιμμένα πρόσωπα.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ Άρης κατά τη διάρκεια τέλεσης του τρισάγιου.

Η πορεία από το σημείο της δολοφονίας μέχρι τον Λευκό Πύργο

Σε κλίμα συγκίνησης, έγινε η σιωπηρή πορεία εις μνήμην του Άλκη, ενός παιδιού που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν αναμμένα κεριά, όπως και πολλοί από αυτούς φορούν ρούχα της αγαπημένης τους αθλητικής ομάδας. Ψιθυριστά ακούγεται «γιατί; γιατί τον σκότωσαν;».

Η πορεία ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του αδικοχαμένου Άλκη, από την οδό που πήρε το όνομά του. Στη συνέχεια κατεύνθηκε προς το πάρκο Αθλητικής Βίας με κατάληξη στον Λευκό Πύργο, για προβληθούν φωτογραφίες από τις δράσεις που έχουν γίνει στη μνήμη του Άλκη.

Συγκλονίζει ο θείος του Άλκη: “Ας είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας, καμία ποινή δεν θα μας ικανοποιήσει”

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που μίλησε ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη, μπροστά από το σημείο της δολοφονίας του, το οποίο γέμισε με αναμμένα κεριά. «Ο Άλκης μας ας είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας και να μην τον ξεχάσουμε ποτέ».

«Ο Άλκης να παραμείνει μέσα στην καρδιά μας και μέσα στην ψυχή μας. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσω στην ελληνική κοινωνία και να είμαστε ήσυχοι, να μη φοβάστε για τα παιδιά μας. Να ξέρουμε ότι εκεί που θα πάνε θα γυρίσουν πάλι πίσω. Μπορεί να συμβεί στον καθένα, να μην εφυσυχαζουμε ποτέ. Αυτές τις ημέρες είναι η δίκη. Έχω δηλώσει ότι καμία ποινή δεν θα μας ικανοποιήσει» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης οι εκπρόσωποι της δομής «Εις το όνομα του Άλκη» άφησαν συμβολικά 19 λουλούδια, και στη συνέχεια τήρησαν ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, φώναξαν συνθήματα εις την μνήμη του, λέγοντας «Άλκη ζεις».

Παιδιά των ακαδημιών σχημάτισαν με τα κεριά το όνομα Άλκης στον Λευκό Πύργο

Η πολυπληθής πορεία που ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη στη Χαριλάου, έφτασε στο Λευκό Πύργο. Παιδιά των ακαδημιών σχημάτισαν με τα κεριά το όνομα Άλκης.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο στη μνήμη του Άλκη σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί κάτω από τον Λευκό Πύργο από τη Δομή εις το όνομα του Άλκη

Ρίγη συγκίνησης και δάκρυα στον Λευκό Πύργο για τον Άλκη: “Μη με χτυπάτε άλλο”

Με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησε πλήθος κόσμου φωτογραφίες του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, οι οποίες προβλήθηκαν σε προτζέκτορα μπροστά από τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι συμμετείχαν στην σιωπηρή πορεία η οποία ξεκίνησε από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη, φτάνοντας στον Λευκό Πύργο δημιούργησαν έναν κύκλο γύρω από τον προτζέκτορα, και σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης, δεν πήραν τα μάτια τους από τις φωτογραφίες.

Στη συνέχεια, ακούστηκε το τραγούδι «Το λάθος χρώμα» το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Μην με χτυπάτε άλλο την μπλούζα δεν θα βγάλω.

Ομάδα δεν θα αλλάξω, την άσφαλτο θα βάψω, το μίσος σαν δρεπάνι μου κόβει την καρδιά.

Μην με χτυπάτε άλλο, φοβάμαι και πονάω, στο σπίτι περιμένουν πατέρας και μαμά.

Οι φίλοι μου κρυώνουν, τα βλέμματα παγώνουν και όλα εδώ τελειώνουν πριν αρχίσουν καν.

Μην με χτυπάτε άλλο, να ζήσω θέλω κι άλλο, ζωή με περιμένει με χρώματα πολλά.

Μα εσείς χτυπάτε ακόμα, φοράω το λάθος χρώμα”.

Νωρίτερα παιδιά των ακαδημιών του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή και της ΧΑΝΘ σχημάτισαν με τα κεριά το όνομα Άλκης, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι φωνές του κόσμου ενώθηκαν, λέγοντας «Άλκη ζεις, δεν θα ξεχαστείς»

To Top