“Όποιος είναι υγιής, σκεπτόμενος φίλαθλος του αρέσει η ομάδα του Άρη”

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης, υπάρχει στον Άρη φέτος σε ρόλο operation manager, όπως ορίστηκε από τον Βαγγέλη Αγγέλου και μίλησε για το πρόγραμμα των κίτρινων, το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας.

Η συνέντευξη του Παρασκευά Μουρατίδη δόθηκε στα “Αθλητικά Νέα των Συντακτών”:

Η ομάδα έδειξε να ρολάρει στις τελευταίες αγωνιστικές και πανηγύρισε τρεις νίκες σε κρίσιμα από βαθμολογικής άποψης παιχνίδια. Η μεγάλη διακοπή θα σας επηρεάσει;

«Όταν μια ομάδα έχει βρει ρυθμό, έχει πετύχει τρεις νίκες, σίγουρα επηρεάζεται ο ρυθμός της από μια αδικαιολόγητη διακοπή. Αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα και πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να δουλεύει. Δε νομίζω ότι θα επηρεάσει η διακοπή την απόδοσή της. Είναι απλώς θέμα ρυθμού. Θα προσπαθήσουμε να τον διατηρήσουμε. Είναι νεανική ομάδα και πιστεύω ότι θα τον βρει και πάλι».

Αποδίδει η καλή δουλειά που γίνεται από το καλοκαίρι, ή είναι ένα αγωνιστικό ξέσπασμα;

«Δεν είναι ξέσπασμα οι καλές εμφανίσεις και οι επιτυχίες στα τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα δουλεύει από το καλοκαίρι. Από τη μεταβατική περίοδο, συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο, με τον ίδιο τρόπο. Λογικό είναι να φαίνονται τα αποτελέσματα τώρα που οι παίκτες έχουν μάθει το παιχνίδι της ομάδας. Ίσως να είχε δείξει νωρίτερα το καλό της πρόσωπο εάν δεν ήταν άτυχη και δε χάνονταν 4-5 ματς στον πόντο».

Στόχος η διεύρυνση του σερί σε πέντε συνεχόμενες νίκες;

«Δεν κοιτάμε μακρύτερα πέρα από το επόμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Έχουμε μάθει να βλέπουμε μόνο το ματς που έχουμε μπροστά μας».

Είναι στοίχημα η νεανική ομάδα με ταλαντούχους παίκτες; Μπορεί να αντεπεξέλθει στο ελληνικό πρωτάθλημα ένα τέτοιο εγχείρημα;

«Νομίζω όποιος είναι υγιής σκεπτόμενος φίλαθλος, του αρέσει αυτή η ομάδα. Το εγχείρημα του Άρη πιστεύω ότι θα είναι μια αρχή. Την επόμενη χρονιά ή τα επόμενα χρόνια θα το ακολουθήσουν ή θα πρέπει να το κάνουν και άλλες ομάδες. Το παράδειγμα του Άρη φάνηκε πολύ καλό στα μάτια αρκετών. Στις δύσκολες εποχές που βιώνει, όχι μόνο ο αθλητισμός, αλλά το ελληνικό κράτος, αυτό θα είναι η απάντηση. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε νεαρούς Έλληνες παίκτες. Οι ομάδες με δεκάδες ξένους, αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου αξίας, τείνουν και θα πρέπει να εκλείψουν.  Η δική μας ομάδα έχει αποκτήσει έναν βασικό κορμό και πάνω σε αυτόν πρέπει να χτίζεται η επόμενη ομάδα για να γίνετε και κάθε χρόνο, καλύτερη.

Η κατάκτηση της έκτης θέσης μπορεί να είναι μια δεύτερη επιτυχία αυτής της ομάδας; Δεύτερη μετά την συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος;

«Ο στόχος είναι η 6η θέση. Μην ξεχνάμε ότι αυτή εξαρτάται από το χέρι μας. Δε περιμένουμε και δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα άλλων ομάδων. Τώρα εάν έρθει κάτι καλύτερο, δε θα πούμε όχι. Η 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου ήταν στόχος από την εποχή του Βαγγέλη Αγγέλου».

Το μοντέλο της νεανικής ομάδας θα έχει συνέχεια ή θα εξαντληθεί εδώ με αυτούς τους παίκτες;

«Υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα του Άρη. Στο ρόστερ έχουμε τους Κώστα Μήτογλου και Στέλιο Πουλιανίτη. Αμφότεροι κατέκτησαν με την εφηβική ομάδα το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Ωστόσο μετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα όλη την χρονιά. Για κάθε νέο παίκτη είναι πρόκληση να δουλεύει με πρόγραμμα για το μέλλον του. Και η ομάδα φυσικά κερδίζει από την συμμετοχή τους».

Οπότε περιμένετε από αυτούς να προσφέρουν στο απώτερο μέλλον;

«Λογικό δεν είναι όλοι οι νεαροί παίκτες να θέλουν το χρόνο τους; Να μπουν φιλοσοφία και στον τρόπο δουλείας του συνόλου; Οι Μήτογλου, Πουλιανίτης αλλά και ο Φλιώνης, ο οποίος μπήκε τελευταίος, ήταν στο πρόγραμμα της ομάδας από την αρχή. Κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες και στα φιλικά παιχνίδια και στις αποστολές. Οι δύο πρώτοι είχαν τις ευκαιρίες πήραν και χρόνο συμμετοχής και σε επίσημους  αγώνες. Φέτος μπήκαν οι βάσεις τους. Του χρόνου θα περιμένουμε από αυτούς τους νεαρούς παίκτες πολλά περισσότερα».

Συζητιέται το θέμα ενίσχυσης της ομάδας πριν τα πλέι οφ. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο;

«Να χαλάσουμε αυτό που έχουμε; Δεν είμαστε ομάδα ξένων, κομμένων από άλλες ομάδες. Έχουμε εμπιστοσύνη στο δικό μας πρόγραμμα και δική μας ομάδα. Δε νομίζω να το χαλάσουμε».

Η επιλογή του Μίλαν Μίνιτς ήταν η καλύτερη για να συνεχιστεί το πρόγραμμα που καταρτίσατε εσείς με τον Βαγγέλη Αγγέλου;

«Ο Μίλαν Μίνιτς δουλεύει πάνω στο πρόγραμμα με τη δική του φιλοσοφία και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό χωρίς να αλλάξει ό,τι πήρε από τον Βαγγέλη Αγγέλου. ίσως και να το έχει κάνει και λίγο καλύτερο. Έχει μεγάλη εμπειρία. Όχι μόνο ο Μίλαν Μίνιτς αλλά όλο το τεχνικό τιμ που δουλεύει στο αγωνιστικό κομμάτι συντελούν στην επιτυχία”.

To Top