Όσο αναμένονται οι “επενδυτές βουνό”, τρέχουν οι διαπραγματεύσεις ενόψει του άρθρου 99

Όσο ο «επενδυτής βουνό» αναμένεται, υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα στον Άρη, με φόντο τη «μητέρα των μαχών» που είναι το άρθρο 99.

Η κιτρινόμαυρη διοίκηση αναμένεται να έχει μια σειρά από επαφές μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να δρομολογηθεί το θέμα των παλαιών οφειλών που ανήκουν στη διαπραγμάτευση για το άρθρο 99, ακριβώς ένα μήνα από το άνοιγμα της διαδικασίας.

Ήδη βάσει πληροφοριών, από την μεριά αρκετών παικτών  υπάρχει προβληματισμός και δυσαρέσκεια, μια και εκτός από τις υποσχέσεις δεν υπήρξε επί του πρακτέου εφαρμογή των διακανονισμών. “Δεκάδες συμφωνίες σε προφορικό επίπεδο, αλλά μόνο στα λόγια”, όπως έλεγε χθες εκπρόσωπος παικτών, ενόψει της τελικής συμφωνίας.

Την ίδια ώρα τόσο στην δήλωση Ηλιάδη, όσο και σε αυτά που εκπορεύονται από την Αλκμήνης είναι φανερός ο προβληματισμός και η δυσαρέσκεια για τις φήμες περί επενδυτών που ενώ δεν έχουν επαληθευτεί, μόνο πρόβλημα κι εμπόδια δημιουργούν στον σύλλογο στο κρίσιμο κομμάτι των διαπραγματεύσεων.

«Οι φήμες απλώς δημιουργούν πρόβλημα στην υπαγωγή στο άρθρο 99, στις διαπραγματεύσεις που κάνει η διοίκηση για την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, αλλά και στην ολοκλήρωση των χορηγικών προγραμμάτων που υποσχεθήκαμε στην Γενική Συνέλευση της ΚΜΑ. Εκτός κι αν στο περιβάλλον του Αρη υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν την καταστροφή της ομάδας» όπως τονίστηκε και στην γραπτή δήλωση του Ηλιάδη.

Η νέα διοίκηση πρέπει να κάνει ένα αγώνα δρόμου τον επόμενο μήνα ώστε να πετύχει τις συμφωνίες που θέλει, αρχικά με το  δημόσιο και το ΙΚΑ και στη συνέχεια με τους πιστωτές, δηλαδή πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές.

Από σήμερα υπάρχει ο προγραμματισμός για να ξεκινήσουν οι τελικές συζητήσεις με πρώην παίκτες για τα χρέη που είναι συσσωρευμένα στην ΠΑΕ. Και όπως έλεγαν στην Αλκμήνης «υπό τη… σκιά επενδυτών που ακούγονται και δεν φαίνονται, δυσκολεύει οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης».

Πέρα, όμως, από τις σκιές, υπάρχει η ουσία. Αυτή που περιμένουν ομάδα, παίκτες, κόσμος. Σε αναμονή των πράξεων.

To Top