ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν… Άρη ορίζεις τη μοίρα σου μπορείς να ονειρεύεσαι!

Ο ΑΡΗΣ  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καθορίζει με τα δικά του αποτελέσματα την θέση που θα καταλάβει στο φετινό πρωτάθλημα. Μία νίκη , στο Ο.Α.Κ.Α. , ήταν αρκετή για να αλλάξει τη ροή των πλέι οφς και να βάλει την ομάδα σε θέση οδηγού. Αυτό το προνόμιο το κατέκτησε και έχει κάθε λόγο να μην το απεμπολήσει στις επόμενες αγωνιστικές.

– Με τον π.α.ο. το παιχνίδι μοιάζει με υπέρ πάντων αγώνα. Όχι γιατί ο αντίπαλος είναι ανταγωνιστής και επιδιώκει κι αυτός να μπει στην τριάδα. Αλλά γιατί με νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να πάρει αέρα πέντε πόντων από τους διώκτες του και να έχει το μυαλό του πιο καθαρό και με πολύ λιγότερο άγχος για τη συνέχεια. Η συγκυρία είναι θετική για τον ΑΡΗ. Η αθηναϊκή ομάδα προκρίθηκε στον τελικό και ονειρεύεται τίτλο. Σίγουρα η συγκέντρωση της είναι σε επίπεδα πανηγυρισμών και κάθε σκέψη έχει μέσα τον τελικό.

– Ο σοβαρός και μετρημένος ΑΡΗΣ , όπως τους τελευταίους αγώνες, έχει όλες τις δυνατότητες για τη νίκη. Θεωρώ ότι η α.ε.κ. ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος από τον π.α.ο. της Κυριακής. Έκανε τη νίκη με τον ο.σ.φ.π. , κάτι που ανέβασε την ψυχολογία τους, πήρε τους πόντους για να μείνει στο κυνήγι της Ευρώπης, είναι έτοιμος να παίξει τα ρέστα του απέναντι στην ομάδας μας. Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Πως θα εμφανιστεί ο ΑΡΗΣ;

– Το κέρδος του να ορίζεις την τύχη σου είναι η ευθύνη να παίζεις για να πετυχαίνεις τους στόχους σου. Η απόδοση του ΑΡΗ έχει ανέβει κατακόρυφα. Κατάφερε δύο σημαντικές και ουσιαστικές νίκες. Τώρα θα παίξει για να κερδίσει το τρίτο στη σειρά ματς. Για μένα είναι το φαβορί για τους τρεις βαθμούς. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να σπαταλήσει έναν αγώνα ενώ μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να δει ψηλότερα. Ο ΑΡΗΣ παρά τα σκαμπανεβάσματα του έχει ανεβάσει το επίπεδο παιχνιδιού του και ταλαιπωρεί τους αντιπάλους του μέσα στη γήπεδο.

– Συν τοις άλλοις έχουμε να περιμένουμε και απόφαση δικαστηρίου. Μας έσκCASε τόσο καιρό αυτή η υπόθεση. Εκείνη η τεσσάρα έμεινε αξέχαστη στους αντιπάλους αλλά δημιούργησε το πρόβλημα που ακόμα βιώνει η ομάδα. Η παροιμία λέει «από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα».

Υπό κανονικές συνθήκες η ομάδα θα είχε αρχίσει να  «χτίζει» την επόμενη χρονιά. Μια χρονιά που θα έχει εξίσου μεγάλες απαιτήσεις. Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να ανακοινώσει το δικαστήριο. Η άποψη μου είναι ότι αν δεν πάμε σε νέα αναβολή που θα φτάνει μέσα στο καλοκαίρι, να βγει για να ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Σίγουρα χρειάζονται παίκτες στο ρόστερ , κάποιοι  δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα , οπότε η υποχρέωση για ενίσχυση είναι μεγάλη. Από υποψήφιους παίκτες υπάρχουν χιλιάδες. Το ζήτημα είναι να βρεθούν αυτοί που μπορούν να κάνουν διαφορά σε σχέση με την φετινή χρονιά. Είμαι σίγουρος ότι έχουν «κλειδώσει» στόχοι και με βάση την απόφαση του CAS θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με την φημολογία των μεταγραφών. Θα έρθει όποιος συμφωνήσει με την ομάδα και όχι με την εφημερίδα ή τα site και τα πρωτοσέλιδα. Οπότε βασιζόμαστε σ’ αυτούς που έχουν γνώση της αγοράς από τη μία και του ιδιοκτήτη που θα καλεστεί να πληρώσει τις επιλογές. Ευχής έργο να υπάρξουν περιπτώσεις παικτών «value for money» με καλή απόδοση , για να βγούνε όλοι κερδισμένοι.

ΥΓ: Τέλος να κάνω μία ειδική μνεία στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στη Σίτυ και τη Ρεάλ. Αυτοί οι αγώνες είναι απ’ ευθείας μετάδοσης σεμινάρια ποδοσφαίρου.  Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, μπορούσε να ήταν με ακόμα περισσότερα τέρματα, καταπληκτικές προσπάθειες, το γκολ του Βινίσιους είναι βγαλμένο από κόμικ, προπονητές που παρέδιδαν μαθήματα τακτικής, ένα ονειρικό παιχνίδι. Η ευκαιρία της Σίτυ να «καθαρίσει» την πρόκριση σκόνταψε στο dna των μαδριλένων. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές ομάδες που θα επιβίωναν μετά το 2-0 στο δεκάλεπτο. Ο επαναληπτικός θα είναι φυσικά αμφίρροπος και σίγουρα θα κρατήσει το ενδιαφέρον όλων σε ανώτατα επίπεδα. Το αξίζουν και οι δύο ομάδες.

 

To Top