Όταν η Άλκμααρ αποχωρούσε και δεν τιμωρήθηκε, εκεί όπου υπάρχει… ποδόσφαιρο και όχι Καραμελίδης και Γουργιώτης! (video)

Σε μια χώρα που κοινωνικά (ποδοσφαιρικά ούτε λόγος) λογικά δεν θα φτάσουμε ποτέ, συνέβη κάτι το οποίο, αν συνέβαινε χθες στην Ελλάδα οι εξελίξεις θα ήταν τελείως διαφορετικές.

Συγκεκριμένα στην Ολλανδία πριν περίπου δύο χρόνια (21/12/2011), για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, σε παιχνίδι νοκ άουτ, στο οποίο ο Άγιαξ προηγούταν 1-0 της Αλκμάαρ και γύρω στο 35’ ένας ένθερμος οπαδός του Αίαντα μπήκε στο γήπεδο κι έκανε επίθεση στον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδα Εστεμπάν Αλβαράδο.

Εκείνη τη στιγμή ο Κοσταρικανός αμύνθηκε και χτύπησε τον ανεγκέφαλο οπαδό, με τις δυνάμεις ασφαλείας της «Άμστερνταμ Αρίνα» να απομακρύνουν τον οπαδό των γηπεδούχων από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής Μπας Νάιχαους (διεθνείς, με αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ) αποφάσισε να αποβάλει τον γκολκίπερ της Αλκμάαρ με τον προπονητή της ομάδας Γκέρτιαν Φέρμπεικ να επιλέγει να αποχωρήσει η ομάδα του από τον αγωνιστικό χώρο!

Ο Ολλανδός κόουτς (νυν της Νυρεμβέργης) σε άμεσο διάστημα υπέδειξε στους ποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και το παιχνίδι διακόπηκε.

Λίγες μέρες μετά η ολλανδική ομοσπονδία αποφάσισε, προς έκπληξη όλων την επανάληψη του ματς, κάτι το οποίο βέβαια ερχόταν σε κόντρα με τον Άγιαξ, τη μεγαλύτερη δύναμη του ποδοσφαίρου της χώρας. Παράλληλα, ο Άγιαξ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ ως συνυπεύθυνος για την πράξη του οπαδού, στον οποίο επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 30 χρόνια.

Για την ιστορία η Αλκμάαρ κατάφερε να αποκλείσει στο παιχνίδι που ορίστηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2012, με 2-3 μέσα στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ!

Αν για παράδειγμα χθες λειτουργούσαν τα βίντεο και η αλλοίωση αποτελέσματος αποδεικνυόταν, θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο και στο ματς που ο Άρης υποχρεώθηκε να χάσει στα Χανιά.

Ίσως στην Ελλάδα του 2077 να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο…

To Top