slideshow-2

Όταν η ΑΕΚ δεν είχε θεωρημένα δελτία με Άρη, αλλά σκανδαλωδώς δεν τιμωρήθηκε! (video)

Οι σχέσεις του ΠΟΚ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) και του όψιμου “φίλου” του ΠΑΟΚ είναι γνωστές, τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου από την παράγκα, τους μεγαλοπαράγοντες μέχρι την δήθεν εξυγίανση της σύγχρονης εποχής αποτελούν μια τοξική κατάσταση 40 και πλέον χρόνων και όπως φαίνεται κάθε φορά κάτι γίνεται για να… ξεγλιστρούν οι “ένοχοι”.

Στην υπόθεση των θεωρημένων δελτίων υπάρχει μια παλιά ιστορία (όχι τόσο για να ξεχαστεί) που εμπλέκει την ΑΕΚ σε ένα από τα πολλά σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με θιγόμενο τον Άρη!

Σε μια σεζόν (1983-84) γεμάτη προβλήματα και με διαδοχικές αλλαγές προπονητών, στις 4 Μαρτίου 1984 η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Είχε προηγηθεί η νίκη επί του Ολυμπιακού, στον δεύτερο αγώνα του Κώστα Νεστορίδη στην τεχνική ηγεσία της και ακολούθησε η αναμέτρηση με τον (τότε 2ο στη βαθμολογία) Άρης στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το κατάφερε με 1-2 έπειτα από αυτογκόλ του Όλε Σκόμπε και τέρμα του Θωμά Μαύρου, ενώ για λογαριασμό του Άρη είχε σκοράρει ο Γιώργος Ζήνδρος.

Ωστόσο, μετά τον αγώνα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν θεωρημένα τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Τότε, ο κανονισμός προέβλεπε τον μηδενισμό στον αγώνα καθώς επίσης και την αφαίρεση ενός βαθμού. Ο Άρης είχε κάνει χρήση του νομικού δικαιώματός του, κατατέθηκε ένσταση, αλλά μόνο που δεν τον… τιμώρησαν!

Η ΑΕΚ εν μέσω μια ποδοσφαιρικής λογικής που ήθελε το ΠΟΚ να ευνοείται σε κάθε ευκαιρία, αθωώθηκε διότι βρέθηκε μια απίστευτη πατέντα και θεωρήθηκε ότι η διατύπωση του κανονισμού ήταν ασαφής!

Σκάνδαλο από τα πολλά που βαρύνουν το πληγωμένο “σώμα” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την ιστορία, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό νομοθετήθηκε και η παράβαση των μη θεωρημένων δελτίων.

To Top