Όταν η Γη έσβησε τα φώτα! Εντυπωσιακός και ο Λευκός Πύργος! (photos)

Τα φώτα έσβησαν. Η Γη σκοτείνιασε. Χιλιάδες πόλεις και χωριά σε όλο τον κόσμο βυθίστηκαν στο σκοτάδι για μία ώρα. «Μια ώρα για τον πλανήτη» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη Σιγκαπούρη, οι αστέρες της νέας ταινίας «The Amazing Spider-Man 2» βοήθησαν στο να σβήσουν τα φώτα στις στέγες των κτιρίων στην κοσμοπολίτικη συνοικία Μαρίνα Μπέι της πόλης-κράτους.

Φέτος, ο Spiderman ήταν ο «πρεσβευτής» της ‘Ωρας της Γης στη Σιγκαπούρη.

Πρώτα σκοτείνιασε η Όπερα του Σίδνεϊ και η εμβληματική γέφυρα της πόλης, ενώ 7.000 πόλεις και χωριά από τη Νέα Ζηλανδία έως τη Νέα Υόρκη συμμετείχαν στη δράση.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ, ο Πύργος του ‘Αιφελ και το Κρεμλίνο θα έπαψαν να φωταγωγούνται επί 60 λεπτά στις 20.30’ τοπική ώρα του Σαββάτου υπενθυμίζοντας στον κόσμο την ανάγκη μιας παγκόσμιας απάντησης στα προβλήματα του περιβάλλοντος.

Στη Βρετανία τουλάχιστον 10 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην επιχείρηση ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Τα φώτα έσβησαν σε εμβληματικά κτίρια όπως τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, του Μπάκιγχαμ, στον Πύργο του Λονδίνου, το Κάστρο του Εδιμβούργου, ο Καθεδρικός Ναός του Ντάρχαμ, ο Πύργος του Ουίνδσορ.

Στην Ελβετία συμμετείχαν στην εκστρατεία 40 πόλεις και κοινότητες, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Η λίμνη της Γενεύης, οι Καθεδρικοί Ναοί της Λωζάνης και του Φράιμπουργκ είναι ανάμεσα στα μνημεία που δεν θα φωταγωγήθηκαν επί μια ώρα.

Στην Ελλάδα έσβησαν τα φώτα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Λευκό Πύργο.

Συνολικά περίπου 150 χώρες συμμετείχαν στην επιχείρηση ευαισθητοποίησης.

Υπάρχουν ωστόσο και οι επικριτές της δράσης, όπως ο δανός πολιτικός επιστήμονας Μπιόρν Λόμποργκ που τονίζει ότι «Αυτή η εκδήλωση συσκότισης στέλνει λάθος μήνυμα. Ενώ τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο κάνουν μια επουσιώδη συμβολική οικονομία στην ηλεκτρική ενέργεια επί μία ώρα το χρόνο, 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον αναπτυσσόμενο κόσμο θα συνεχίσουν να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα όπως κάνουν κάθε βράδυ στη διάρκεια όλης της χρονιάς».

Πηγή: thetoc.gr

To Top