slideshow-3

Όταν η μετέπειτα πρωταθλήτρια Κάλιαρι, απέκλεισε τον μετέπειτα κυπελλούχο Άρη…

Η σεζόν 1969/70 για την Κάλιαρι ήταν… ονειρική! Διότι στο τέλος της σεζόν η ομάδα από την Σαρδηνία κατέκτησε για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα στην Ιταλία…

Εκείνη η χρονιά όπως είναι λογικό μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Την προηγούμενη σεζόν (1968/69) είχε τερματίσει δεύτερη στην Ιταλία και την επόμενη χρονιά έπαιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη. Στον δρόμο της στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Εκθέσεων, ο σαφέστατα πιο έμπειρος Άρης που είχε προλάβει εκείνη την δεκαετία και είχε καταγράψει τέσσερις ακόμα συμμετοχές.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, μπροστά σε 42.211 θεατές, Άρης και Κάλιαρι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Στον επαναληπτικό οι Ιταλοί κέρδισαν με 3-0 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, όπου και αποκλείστηκαν από την γερμανική, Καρλ Τσάις Ιένα.

Στο τέλος της χρονιάς όμως, παρότι η Γιουβέντους την πίεζε ασφυκτικά κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ ο Άρης στην Ελλάδα το Κύπελλο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ήταν μάλιστα το ματς, από το οποίο ξεκίνησε το σερί που έχει “χτίσει” ο Άρης εντός έδρας στην Ευρώπη. Δηλαδή, 28 σερί παιχνίδια χωρίς ήττα!

Αυτά τα δύο ευρωπαϊκά ματς θυμήθηκε ιταλική ιστοσελίδα (Πατήστε ΕΔΩ), με αναφορά σε εκείνη την χρονικά και το πρωτάθλημα της Κάλιαρι…

To Top