Όταν ο Αγκάνθο (θέλει να) συναντήσει Κόκε και Χαβίτο…

Τα ποντάρει όλα στο «3» και είναι έτοιμος να τινάξει την μπάνκα στο σημερινό ντέρμπι στην Τούμπα.

Ο Νταβίντ Αγκάνθο θέλει να πετύχει το τρίτο συνεχόμενο του γκολ με τη φανέλα του Αρη (τα δυο πρώτα απέναντι στην ΑΕΚ και την Κέρκυρα) αλλά και να γίνει ο τρίτος Ισπανός ποδοσφαιριστής του Αρη που θα σκοράρει σε βάρος του ΠΑΟΚ, μετά τους Σέρχιο Κόκε και Φρανθίσκο Χαβίτο. Ο τελευταίος, άλλωστε, είναι και ο σκόρερ της τελευταίας εκτός έδρας νίκης των «κίτρινων» στο τοπικό ντέρμπι στις 3 Οκτωβρίου του 2010.

Ο Αγκάνθο φαίνεται ότι «ζήλεψε» το επίτευγμα του συμπατριώτη του, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε στο Ιντερνετ στιγμιότυπα από προηγούμενα παιχνίδια ανάμεσα στους δυο σημερινούς αντιπάλους και είναι έτοιμος να το επαναλάβει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ζήτησε από τους «παλιούς» συμπαίκτες του -όπως ο Παπαζαχαρίας και ο Βελλίδης- να του μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από συγκεκριμένα παιχνίδια, ενώ παρά το γεγονός ότι ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Παρασκευή, δεν ήθελε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο απουσίας του από το ντέρμπι.

«Κόουτς, να με υπολογίζεις, θα παίξω» είπε χαρακτηριστικά στον Μάκη Κατσαβάκη. Τήρησε, μάλιστα, στο ακέραιο την υπόσχεσή του, καθώς συμμετείχε στο πρόγραμμα εκγύμνασης, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα στην Τούμπα.

Ο Αγκάνθο, πάντως, τόνισε στις δηλώσεις του ότι δεν του δημιουργούν πίεση οι υψηλές απαιτήσεις του κόσμου: «Είμαι επιθετικός και πρέπει να πετυχαίνω γκολ, οπότε δεν με αγχώνει αυτό. Είναι και θέμα τύχης. Μπορεί να κάνεις πολλές ευκαιρίες και να μη σε θέλει η μπάλα ή μπορεί με μια να σκοράρεις. Αυτή τη στιγμή έχω ένα σερί και ελπίζω να το επεκτείνω. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ομαδικό άθλημα και αν συνεχίσουμε να παίζουμε σωστά, τότε θα έρθουν γκολ και από άλλα παιδιά. Υπάρχουν ο Καπετάνος και ο Γιαννιώτας στην ομάδα, οι οποίοι μπορούν να σκοράρουν. Το σημαντικό είναι να γίνεται ομαδική δουλειά, η οποία θα ανταμείβεται από τον κόσμο και θα παίρνουμε τα αποτελέσματα. Το ποιος σκοράρει είναι θέμα συγκυριών. Οι οπαδοί μας να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να τους κάνουμε χαρούμενους. Εχω ακούσει πολλά για τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θέλω πολύ να αγωνιστώ».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top