ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο Αυτοκράτορας έβαζε τις βάσεις για το τρίτο σερί φάιναλ φορ! Σαν σήμερα 26 χρόνια πριν υποκλίθηκε και η Λιμόζ! (videos)

Ήταν 8 Μαρτίου 1990, 26 χρόνια πριν, όταν ο Άρης έβαζε τις βάσεις για την πρόκρισή του στο τρίτο συνεχόμενο φάιναλ φορ της ιστορίας του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η νίκη επί της Λιμόζ με σκορ 89-79 στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ήταν το αποτέλεσμα που ουσιαστικά έστειλε τους κίτρινους στην Σαραγόσα!

Ο Νίκος Γκάλης ήταν και πάλι σε εξαιρετική κατάσταση με 35 πόντους, ενώ πολύτιμες λύσεις στον συγκεκριμένο αγώνα έδωσαν οι Νίκος Φιλίππου και Μιχάλης Ρωμανίδης που ήρθαν από τον πάγκο.

Το δίδυμο ξένων Στόγιαν Βράνκοβιτς – Μάικ Τζόουνς ήταν σταθερά καλό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης επίσης και έτσι παρά το 38-40 του ημιχρόνου οι κίτρινοι κατάφεραν και πήραν την πολύ σπουδαία νίκη, σε άλλη μια μαγική βραδιά Πέμπτης… Μια βδομάδα μετά, κέρδισαν και την Ντεν Χέλντερ στην Ολλανδία με 99-72 και σφράγισαν την παρουσία τους στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα!

Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι δηλώσεις του Γιάννη Ιωαννίδη μετά τη νίκη επί των Γάλλων και τη συνέχεια των κίτρινων στη διοργάνωση.

 Δείτε τη νίκη του Άρη επί της Λιμόζ:

Δείτε το ρεπορτάζ μετά το τέλος του αγώνα:

To Top