ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο μπασκετικός “ναός” της Σερβίας, προσκυνούσε τον λαό του Αυτοκράτορα! (video)

H μετονομασία της “Χάλα Πιονίρ” σε “Χάλα Αλεξάντερ Πέτροβιτς” ξύπνησε μνήμες σε όλη την Ευρώπη, πόσο μάλλον και στην μπασκετική οικογένεια του Άρη. Στην “Χάλα Πιονίρ” ο Αυτοκράτορας έχει δώσει το παρών, με πιο χαρακτηριστικό αγώνα, αυτόν της περιόδου 1987-88.

Οι Σέρβοι (Γιουγκοσλάβοι τότε) είχαν νικήσει στο ματς που έγινε στο Βελιγράδι με 101-94. Το παιχνίδι είχε γίνει ανήμερα του Αη-γιαννιού (7/1/1988) και ήταν στον… δρόμο προς την Γάνδη/

Στη “Χάλα Πιονίρ” είχαν τοποθετηθεί έξτρα εξέδρες για να χωρέσουν και οι οπαδοί του Άρη που είχαν πάει μέχρι το Βελιγράδι, η Παρτίζαν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Ομπράντοβιτς που είχε τότε προβλήματα με ένα τροχαίο ατύχημα και με προπονητή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (μόλις 29 ετών τότε) κατάφερε να νικήσει τον Αυτοκράτορα.

Ακόμη και τώρα, αποτελεί σημείο αναφοράς, η μεγαλειώδης εκστρατεία 4.000 οπαδών του Άρη, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων όσοι ήταν στο γήπεδο, έναν από τους μπασκετικούς ναούς” της Ευρώπης.

Δείτε εδώ το ιστορικό παιχνίδι του Άρη στη “Χάλα Πιονίρ” με τα συνθήματα του κιτρινόμαυρου λαού να δονούν την ατμόσφαιρα.

To Top