ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όταν ο Οντουμπάγιο και ο Ρομπερτσον ανέβαζαν τη Χαλ στην Πρεμιερ Λιγκ (photos)

Πριν από 6 χρόνια και συγκεκριμένα το 2016, όλος ο αγγλικός τύπος μιλούσε για δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τον Μόουζες Οντουμπάγιο και τον Άντι Ρόμπερτσον.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Άρη είχε κάνει εκπληκτική χρονιά σημειώνοντας 45 συμμετοχές και κερδίζοντας την άνοδο στην Premier League φορώντας τη φανέλα της Χαλ. .

Τότε όλος ο αγγλικός τύπος αναφερόταν στην προσωπική του ιστορία. Πώς έφτασε να έχει συμβόλαιο 40.000 λίρες την εβδομάδα ένα παιδί που κάποτε με τον αδερφό του, τον Τομ Μπολαρίνουα, επίσης ποδοσφαιριστή, μετρούσαν και το κάθε σεντ.

“Αν το αέριο τελείωνε, τελείωνε. Φορούσαμε παραπάνω πιτζάμες γιατί ήταν προτιμότερο να φάμε”, έλεγε. Ηταν η εποχή που έπαιρναν το οικογενειακό επίδομα των 20 λιρών, την εβδομάδα, στο διαμέρισμα που έμεναν στο Ντάουνχαμ, στο νότιο Λονδίνο.

Ηταν επίσης τότε, η εποχή που ο μικρός Οντουμπάγιο είχε σταματήσει προσωρινά το ποδόσφαιρο μέχρι να βρει την υποτροφία της Λέιτον Όριεντ (το 2009, σε ηλικία 16 χρόνων) και να ξαναμπεί στο γήπεδο για να αρχίσει την καριέρα του.

Η σεζόν 2015-2016 για τη Χαλ ήταν εκπληκτική. Με προπονητή τον Στιβ Μπρους, ο Μόουζες Οντουμπάτζο ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Άντι Ρόμπερτσον, ο νυν παίκτης της Λίβερπουλ, στο αριστερό.

Αμφότεροι έκαναν από 45 παιχνίδια και ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ανόδου που ήρθε στον τελικό του Wembley όπου στις 28 Μαΐου 2016, η Χαλ με αντίπαλο τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ, με γκολ του Ντιαμέ που τώρα παίζει στη Φουενλαμπράδα, νικά με 1-0 και ανεβαίνει στην Premier League.

Η Χαλ κερδίζει την άνοδο. Εκείνο το καλοκαίρι, σε ένα φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Γκρίνσμπι, ο Οντουμπάγιο τραυματίζεται στο γόνατο. Δεν θα παίξει ποτέ στην Premier League.

Παρεμπιπτόντως στη Χαλ, τη χρονιά εκείνη αγωνιζόταν και ο Έλντιν Γιακούποβιτς, ο Ελβετός τερματοφύλακας που έπαιξε στην Ελλάδα, φορώντας και τη φανέλα του Άρη.

To Top