Αποστολή στο ΟΑΚΑ για ότι καλύτερο προκύψει…

Πιθανότητες νίκης μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού έχει λίγες ο Άρης σήμερα το απόγευμα (16.00), θέλει όμως να τις διεκδικήσει και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο. Για να πετύχει αυτόν τον στόχο του πρέπει να παίξει όπως και κόντρα στον Πανιώνιο και να ξεχάσει την εμφάνιση της περασμένης Δευτέρας με τον Απόλλωνα.

Δεν παραγνωρίζει κανείς ότι ο Άρης για να μπορέσει να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να κάνει τέλειο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει να περιορίσει τον Παναθηναϊκό επιθετικά περίπου στους 70 πόντους, να έχει σωστές επιλογές στην επίθεση, χωρίς πολλά λάθη και να βάλει μεγάλα σουτ. Όλα αυτά για να συμβούν θα πρέπει – όπως είναι σήμερα οι δύο ομάδες – ο Άρης να παίξει κάτι παραπάνω από τέλεια και ο Παναθηναϊκός πολύ άσχημα. Η μπάλα είναι στρόγγυλη, στο μπάσκετ όλα μπορούν να συμβούν, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και δίνει στον Άρη πολύ λίγες πιθανότητες νίκης, τις οποίες, όμως, οφείλει να διεκδικήσει μέσα στο παρκέ και – γιατί όχι; – να τις αυξήσει όσο περνάει η ώρα.

Οι κίτρινοι έχουν αγωνιστικά προβλήματα γιατί θα απουσιάσουν δύο παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις κυρίως στην άμυνα. Ο Ευθύμης Τσακαλέρης και ο Τζέρεμι Χαντ έμειναν στην Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμών. Ο πρώτος έχει ενοχλήσεις το πέλμα, ο δεύτερος κάκωση στο γόνατο. Ο Τσακαλέρης έχει αυξήσει τον μέσο όρο συμμετοχής του σχεδόν στα 17 λεπτά ανά αγώνα από τότε που ήρθε ο Μίλαν Μίνιτς, που (επίσης όπως και ο προκάτοχός του) αρέσκεται να παίζει χωρίς κλασικό σέντερ. Ο Χαντ δεν έχει βοηθήσει φέτος, έχοντας μόλις 1,7 πόντους και 1,4 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι για το Top 16 της Ευρωλίγκας, όμως αυτό μάλλον δεν είναι καλό για τους κίτρινους, οι οποίοι όπως εύστοχα παρατήρησε ο Σάσα Βεζένκοφ, θα πρέπει (ή τουλάχιστον θέλουν) να έχουν οδηγό σήμερα την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο του τελικού της ντροπής στα Δύο Αοράκια. Τότε το σκορ ήταν ισόπαλο (40-40) και ο Άρης είχε παρουσιάσει ανταγωνιστική εικόνα, πριν έρθει το 50-13 του β’ μέρους και αλλάξει τα πάντα.

 

To Top