Ήγετης, σκόρερ, αλλά και… απρόσεχτος ο Μποχωρίδης στην Κρήτη!

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ένας από τους στυλοβάτες της πορείας της Εθνικής Νέων ανδρών που τερμάτισε στην έκτη θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο ολοκληρώθηκε χθες στην Κρήτη.

Λόγω των απουσιών αλλά και των προβλημάτων στη διάρκεια της διοργάνωσης, ο γκαρντ του Άρη επωμίστηκε μεγαλύτερο βάρος και ευθύνες, όντας ο ηγέτης της ομάδας που δεν μπόρεσε τελικά να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Ο γκαρντ του Άρη ήταν ο δεύτερος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (και 19ος στη διοργάνωση), σημειώνοντας 12,5 πόντους (125 συνολικά) ανά παιχνίδι πίσω από τον Αγραβάνη που είχε μέσο όρο 13,9 πόντους ανά αγώνα. Το πιο παραγωγικό παιχνίδι του ήταν κόντρα στη Λετονία, στην πρώτη φάση όπου πέτυχε 21 πόντους.

Ο Μποχωρίδης ήταν πέμπτος σε χρόνο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με 33,9 λεπτά ανά παιχνίδι ενώ αρνητική ήταν η επίδοση του στα λάθη όπου ήταν δεύτερος στη διοργάνωση, έχοντας μέσο όρο 4,2 ανά αγώνα. Ήταν ακόμη έβδομος σε κερδισμένα φάουλ με πέντε ανά παιχνίδι, όγδοος σε προσπάθειες (12 ανά αγώνα) και 10ος σε ασίστ (μοίραζε τέσσερις μέσο όρο ανά αναμέτρηση)

 

To Top