Υποσχέσεις ότι μέχρι την Πέμπτη η αίτηση για το άρθρο 99

Η γνωμάτευση για το πρόβλημα του Άρη – έστω και με μικρή ή μεγάλη καθυστέρηση – έχει γίνει. Διέξοδος στο τούνελ των συσσωρευμένων χρεών των τελευταίων χρόνων είναι η υπαγωγή στο άρθρο 99. Η διαδικασία μπήκε στην τελική ευθεία.

Η αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, σύμφωνα με όσα αφήνουν να εννοηθεί οι άμεσοι εμπλεκόμενοι στο θέμα, το πιθανότερο είναι ότι θα κατατεθεί την Πέμπτη.

Από τους ίδιους κύκλους τονίζεται ότι οι Θανάσης Αθανασιάδης και Αντώνης Ζαμπέτας έχουν ήδη υπογράψει στα σχετικά έγγραφα, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να ετοιμαστούν και τα τελευταία έγγραφα από την νομική επιτροπή που «τρέχει» το άρθρο.

Εφόσον η αίτηση γίνει την Πέμπτη, η έκδοση της απόφασης αναμένεται την Παρασκευή και αν είναι θετική, οι κίτρινοι θα πάρουν… βαθιά ανάσα παγώνοντας για ένα δίμηνο τις απαιτήσεις που υπάρχουν από πάσης φύσεως πιστωτές.

Θεωρητικά, πάντα, εφόσον η ΠΑΕ Άρης υπαχθεί στη διαδικασία ένταξης στο άρθρο 99 τότε θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της σύστασης διοίκησης Πρωτοδικείου και αν τελικά συμμετέχουν ή όχι τα μέλη της νυν διοικούσας (αλλά χωρίς νομική υπόσταση) επιτροπής, δηλαδή οι Σταύρος Λαμπριάκος, Αλέκος Κατσιαούνης και Πάνος Στεφανίδης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με κύκλους που βρίσκονται στο περιβάλλον της κίτρινης ΠΑΕ εκτιμούν ότι «αν προχωρήσει η υπόθεση του άρθρου 99, θα εμφανιστούν άνθρωποι πρόθυμοι να συνδράμουν οικονομικά».

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση όλοι περιμένουν, μετά από τόσα πολλά λόγια που αποτέλεσαν πυροτεχνήματα και φρούδες ελπίδες, να γίνει κάτι συγκεκριμένο στην πράξη. Εν αναμονή…

To Top