ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Nταβίντ Αγκάνθο: «Άρης σημαίνει πάθος και περηφάνια!»

Δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την διετία που φόρεσε τη φανέλα με τον «θεό του πολέμου» στο στήθος. Περίοδος που τον «στιγμάτισε» ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως άνθρωπο, όπως ο ίδιος δηλώνει στην «Arena Press». Νταβίντ Αγκάνθο. Για πολλούς, ο τελευταίος παίκτης-ήρωας των «κιτρινόμαυρων».

Ο Ισπανός, στα 35 του χρόνια -πλέον- έχει αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση. Εκπροσωπεί από τον Δεκέμβριο του 2015 την Ένωση Ισπανών Ποδοσφαιριστών, ένα συνδικαλιστικό όργανο με μεγάλη δύναμη κι επιρροή. Στο μυαλό του, ωστόσο, υπάρχει ακόμα -μέχρι και σήμερα- χώρος για τον Άρη:

«Παρακολουθώ στενά την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είναι στενάχωρο και λυπηρό που βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση από συνεχή λάθη και παραλείψεις ορισμένων παραγόντων του. Ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος και η φυσική του θέση είναι στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκα».

Έχεις γνώση της φετινής προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από την δεύτερη κατηγορία;

«Έμαθα για το κακό ξεκίνημα, αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Υπάρχει αρκετός δρόμος και εάν γίνουν τα πράγματα σωστά ο Άρης θα ξαναβρεθεί εκεί από όπου δεν έπρεπε ποτέ να λείψει».

Τι σημαίνει για τον Νταβίντ ο Άρης;

«Δεν είναι εύκολο να το περιγράψεις με λόγια. Ο Άρης για μένα είναι πάθος, σπουδαίες αναμνήσεις, σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Νιώθω κομμάτι της ιστορίας του και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό. Με σημάδεψε η παρουσία μου σε αυτό τον σύλλογο, ως ποδοσφαιριστή και άνθρωπο».

Ο κόσμος του Άρη σου έδωσε πολλή αγάπη…

«Η πρώτη μου χρόνια ήταν πολύ έντονη. Παλέψαμε όλοι μαζί προπονητές, παίκτες, υπάλληλοι και οπαδοί. Με ανιδιοτέλεια και μέσα από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε έναν πολύ σημαντικό στόχο και δέσαμε πάρα πολύ. Οι φίλαθλοι της ομάδας πάντα θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

«ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΑ ΠΟΤΕ»

Η αγάπη του για τον Άρη έχει παραμείνει ανεξίτηλη, με τον Ισπανό να στέλνει μέσω της «Α» μήνυμα… διαθεσιμότητας, όποτε του το ζητήσει ο σύλλογος:
«Όταν με ρωτούσαν πριν από λίγα χρόνια εάν θα γυρνούσα στον Άρη να βοηθήσω έστω και στην Γ΄Εθνικη, έλεγα πως είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα κορόιδευε τον σύλλογο. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να προσφέρω αγωνιστικά. Θέλω να πω όμως το εξής: Είμαι και νιώθω έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα από οποιοδήποτε πόστο μου ζητηθεί στο μέλλον».

Σου έλειψε το να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Πάρα πολύ. Όλη μου η ζωή ήταν μέσα στα γήπεδα και στα αποδυτήρια. Ταλαιπωρήθηκα αρκετά τα τελευταία χρόνια από πόνους στα γόνατα. Είμαι τίμιος άνθρωπος. Όταν είδα πως δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε υψηλό επίπεδο αποφάσισα να σταματήσω».

Για τις τελευταίες του αναμνήσεις από τον Άρη: Την δεύτερη χρονιά μου στον Άρη ο «πόλεμος» έγινε από μέσα, οπότε κάθε προσπάθειά μας στον αγωνιστικό χώρο θα έπεφτε στο κενό. Κάποιοι ήθελαν την ομάδα στις χαμηλές κατηγορίες και δυστυχώς το κατάφεραν

Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη: Μου λείπει πάρα πολύ η Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη. Έχω πολλούς γνωστούς, ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι αλλά και κάποιους ανθρώπους που πλέον μας δένει μία στενή φιλία. Η Θεσσαλονίκη είναι μια υπέροχη πόλη με φιλόξενο κόσμο

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: Είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, κάποιοι λίγοι να το.. βρωμίζουν με αυτό τον τρόπο. Φαινόταν στην Ελλάδα ότι η κατάσταση δεν θα πήγαινε καλά. Το πρωτάθλημα κάθε χρόνο χάνει από ανταγωνιστικότητα και από την λάμψη του

To Top