ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ξανθόπουλος: “Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τι θα ακολουθήσει αν κατακτήσουμε το Κύπελλο”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος σκέφτεται τον τελικό, αλλά και τι θα συμβεί αν ο Άρης καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο ύστερα από 13 χρόνια και μάλιστα μέσα στην Θεσσαλονίκη.

Ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να φτάσει στη νίκη και απάντησε: “Να μην έχουμε κενά διαστήματα, αυτό έχουμε συζητήσει με τα υπόλοιπα παιδιά. Φέτος σε όλη τη σεζόν έχουμε κεά διαστήματα και με τέτοιες ομάδες κενά διαστήματα θα κοστίσουν… Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η άμυνα και τα ποσοστά ευστοχίας μας. Πρέπει να είμαστε εύστοχοι”.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ επεσήμανε: «Tα τελευταία χρόνια λόγω των καταστάσεων η ομάδα δεν κατάφερε να βρίσκεται σε έναν τελικό. Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για εμάς, για τους ανθρώπους του Άρη και για τον κόσμο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς επεισόδια».

Για τον στόχο του Άρη: «Είναι πολύ σημαντικό να παρουσιαστούμε σε καλή βραδιά. Πρέπει να διεκδικήσουμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για το ότι ο Άρης παίζει στην έδρα του: «Ξέρουμε το γήπεδο, παίζουμε στην έδρα μας, αλλά παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε λίγες περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουμε το παιχνίδι, είναι ένα μικρό αβαντάζ το ότι ξέρουμε το γήπεδο, πολύ σημαντικό. Βέβαια και ο Παναθηναϊκός έχει περάσει από πολλές δυνατές έδρες. Πρέπει να το δούμε όπως κάθε άλλο παιχνίδι. Δεν πρέπει να πιεστούμε πάρα πολύ. Το προτέρημα που έχουμε συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό είναι ότι αν χάσει θα πουν πολλά, ενώ εμείς αν διεκδικήσουμε τη νίκη δεν θα ακούσουμε τόσο άσχημα λόγια. Παλιότερα σίγουρα θα έλεγαν, αλλά όχι σήμερα. Την πίεση την έχει ο Παναθηναϊκός, αφού εμείς είμαστε θεωρητικά αουτσάιντερ. Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι τι θα ακολουθήσει αν κατακτήσουμε το Κύπελλο».

To Top