ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναγνωστόπουλος στο PRESSARIS: “Δεν πουλάω οπαδιλίκι, θέλω να ζήσω μαγικές στιγμές με τον Άρη”

Ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για τη ζωή του, την απόφαση του να αφήσει τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα, τον Αρη, αλλά και τα όνειρα που έχει για το μέλλον του.

Διαβάστε τα όσα είπε στον Στέφανο Μίντζα και στα Τρία Πέντε Πηγάδια για το PRESSARIS:

Αλέξανδρε, από την πρώτη στιγμή που σε γνωρίζει κάποιος καταλαβαίνει ότι είσαι ένα αθλητής,  που αφιερώνει πολλές ώρες την ημέρα στις προπονήσεις. Πόσες ώρες  αθλείσαι καθημερινά και από τι ηλικία ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

 Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από μικρή ηλικία, περίπου 6 χρονών στην ακαδημία  του Jozef Wandzik, του παλιού τερματοφύλακα του Παναθηναικού. Στη συνέχεια ήμουν στην ακαδημία του Κριστόφ Βαζέχα, όπου εκεί συνεργάστηκα με τον προπονητή τερματοφυλάκων τον Τάκη Οικονομόπουλο. Εκείνος ήταν που με προέτρεψε να πάω να δοκιμαστώ στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 10 ετών. Τελικά,  έμεινα στον Παναθηναϊκό μέχρι τα 22 μου, όταν και ήρθα στον Αρη. Όσο αφορά την καθημερινή μου άσκηση για να διατηρώ σε καλή κατάσταση το σώμα μου, είναι περίπου 2,5 ώρες καθαρή προπόνηση και σωστή διατροφή, χωρίς καταχρήσεις. Ο συνδυασμός άσκησης, διατροφής και καλής ζωής είναι  σημαντικός για το σώμα ενός αθλητή. 

 Στον προσωπικό σου λογαριασμό στο intsragram υπάρχουν διάφορα βίντεο, όπου κάνεις προπόνηση πυγμαχίας, παίζεις μπάσκετ, κολυμπάς κτλ. Ασχολείσαι και με άλλα αθλήματα  στον ελεύθερο χρόνο σου;

Πράγματι  όταν είμαι εκτός ομάδος και έχω ελεύθερες ώρες ασχολούμαι και με άλλα αθλήματα , όπως  είναι η πυγμαχία και το μπάσκετ. Αγαπώ γενικά τον αθλητισμό και μου αρέσει να αθλούμαι. Βέβαια  τα κάνω σε ερασιτεχνικό επίπεδο, παρέα με τους φίλους μου, για να αξιοποιώ δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου, αλλά και να διατηρώ σε καλή κατάσταση το σώμα μου. 

Αγωνιζόσουν χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Είχες εξασφαλίσει και επαγγελματικό  συμβόλαιο, μπορούσες να αγωνιστείς ωστόσο, έσπασες το συμβόλαιο σου και ανηφόρισες για τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη… Μίλησες μας γι αυτήν την επιλογή.

Θέλω να τονίσω πως έφυγα από τον Παναθηναϊκό για να αγωνιστώ σε έναν εξ’ ίσου μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Αρης. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα με ιστορία, με τίτλους, με Ευρωπαϊκή καταξίωση αλλά και με έναν υπέροχο κόσμο που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα. Πήρα αυτή την απόφαση σκεπτόμενος ότι στον Αρη θα έπαιρνα περισσότερες ευκαιρίες και θα μπορούσα πιο εύκολα να αναδείξω το ταλέντο μου και τις ικανότητες μου σαν τερματοφύλακας. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου και δεν μετανιώνω ποτέ για οποιαδήποτε απόφαση παίρνω για την καριέρα μου.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν σου δόθηκαν ευκαιρίες, ωστόσο όποτε αγωνίστηκες έδειξες είσαι έτοιμος να βοηθήσεις την ομάδα. Πως τα κατάφερες;   

Η αλήθεια είναι ότι πέρσι δεν πήρα πολλές ευκαιρίες αλλά αισθάνομαι δικαιωμένος και φαίνεται από το αποτέλεσμα αφού κάνοντας  σωστά τη δουλεία μου,  κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των προπονητών μου αλλά και διοίκησης με αποτέλεσμα να επιθυμούν την παραμονή μου στο σύλλογο και για τα επόμενα χρόνια. Όσο αφορά το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές είχα καλή παρουσία παρότι είχα να αγωνιστώ αρκετό καιρό και δεν βρισκόμουν σε ρυθμό αγώνων.  Ο ρυθμός αγώνων  είναι πολύ σημαντικός για έναν τερματοφύλακα. Σε εκείνο το παιχνίδι αν θυμάσαι κατεβήκαμε με μια ομάδα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ μεταξύ της, παρόλο αυτά όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά σε αυτή τους την αποστολή και αισθανόντουσαν μόνο δικαίωση και ηθική ικανοποίηση απέναντι στους εαυτούς τους και στο Νίκο Αναστόπουλο που τους έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος και μάλιστα στην έδρα του.

Η ομάδα πέρσι δεν κατόρθωσε να πετύχει το στόχο της, ωστόσο φέτος η έλευση του Παύλου Μυροφορίδη δείχνει να αλλάζει το κλίμα. Μάλιστα τόσο ο νέος τεχνικός διευθυντής όσο και νέος προπονητής, Δημήτρης Σπανός, αναφέρθηκαν με θετικά σχόλια για εσένα. Ποια η συνεργασία σου μαζί τους και τι κλίμα επικρατεί στην ομάδα;

Η έλευση του κυρίου Παύλου Μυροφορίδη στην ομάδα άλλαξε πολλά πράγματα τόσο στο οργανωτικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι των ποδοσφαιριστών. Ο κύριος Μυροφορίδης είναι ένας πολύ εργατικός άνθρωπος αλλά και άριστος γνώστης της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Πιστεύω ότι  θα βοηθήσει πολύ την ομάδα για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιστροφή της ομάδος στη φυσική της θέση της, δηλαδή τη superleague.  Αναφορικά τώρα για τον κύριο Σπανό είναι ένας εξ’ ίσου δίκαιος άνθρωπος αλλά και ικανός προπονητής.  Πάνω από όλα  όμως είναι άνθρωπος, που βρίσκεται κοντά σε όλους τους παίχτες.  Η στάση του αυτή έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι ποδοσφαιριστές να αισθανόμαστε την παρουσία του κοντά μας τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Θεωρώ ότι επικρατεί ιδανικό κλίμα στην ομάδα ώστε να πετύχει τον στόχο της.

Και μια τελευταία ερώτηση, είσαι νέος, ικανός, ταλαντούχος αλλά και από τους πιο φερέλπιδες Έλληνες τερματοφύλακες. Έχεις όπως λένε όλα τα τυπικά και σωματικά προσόντα να αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Ποια είναι τα όνειρα του Αλέξανδρου τόσο για τον Αρη όσο και για την ζωή του.  

 Είμαι σαν άνθρωπος αρκετά φιλόδοξος και απαιτητικός με τον εαυτό μου, χωρίς όμως να είμαι υπερόπτης και βάζοντας ως μόνο στόχο την καθημερινή προπόνηση και βελτίωση. Στόχος μου για φέτος είναι η καθιέρωση με τον Αρη και η επίτευξη της ανόδου. Στο μέλλον θέλω  να ζήσω με τον Αρη μαγικές στιγμές τόσο στην Α εθνική όσο και στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε πως ο Αρης πριν λίγα χρόνια έκανε καταπληκτικές πορείες στην Ευρώπη.  Δεν είμαι άνθρωπος που θα πουλήσει  «οπαδιλίκι», για να γίνει αρεστός. Είμαι απλά ένας επαγγελματίας και πάντα ματώνω για τη φανέλα που φοράω, αυτό θα κάνω και για τον Αρη. Εύχομαι μια μέρα μέσα από τις διακρίσεις με την ομάδα να νιώσω ένα με τους οπαδούς του Αρη.

To Top