ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Παναγόπουλος “ξαναχτύπησε”! Βλέπει… όνειρα για πολυιδιοκτησίες και ζητάει υποβιβασμό 8 ομάδων στη Football League

Πρόσθετη παρέμβαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα κάνει την Τρίτη (22/08) η Δόξα Δράμας. Οι Δραμινοί στρέφονται κατά της απόφασης του ΔΣ της Football League για μη κάλυψη του κενού και ζητούν να μη διεξαχθεί μπαράζ, αφού, όπως αναφέρουν, οι ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ως εκ τούτου σημειώνουν πως πρέπει όλοι οι δευτεραθλητές να προβιβαστούν.

Την πρόσθετη παρέμβαση που δημοσιεύει το FL News υπογράφει ο γνωστός για το αντιαρειανό μένος του δικηγόρος-συγγραφέας, Γιώργος Παναγόπουλος και σε αυτή αναφέρεται συγκεκριμένα στους Ηρακλή, Βέροια, Αχαρναϊκό, Πανσερραϊκό, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Κισσαμικό και Εργοτέλη. Μιλά για εικόνες διάλυσης στον Ηρακλή, εκκρεμείς καταγγελίες για πολυιδιοκτησία στη Βέροια (αυτό το… όνειρο τον καταδιώκει προφανώς, τη στιγμή που υπάρχουν επίσημες αποφάσεις της ΕΕΑ ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα), παράνομη συμμετοχή της Καλλιθέας και εντελώς αβέβαιο καθεστώς στον Εργοτέλη.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η Δόξα: «Με την προσβαλλομένη απόφαση της Football League παραβιάστηκε το άρθρο 4 παρ.5 του ΚΑΠ, καθώς έγιναν δεκτές 17 συμμετοχές ΠΑΕ, εκ των οποίων 6 τουλάχιστον δεν είχαν αδειοδοτηθεί και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

1. Η ΠΑΕ Ηρακλής δεν έχει αδειοδοτηθεί με την από 17-5-2017 απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ, η οποία ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, έχει παραιτηθεί από την έφεση ενώπιον της ΕΕΑ/ΕΠΟ, έχει υποβιβασθεί από τη SUPER LEAGUE μετά από απόφαση του δικαστηρίου σας ακριβώς λόγω μη αδειοδότησης, ενώ παρότι πλήρωσε το παράβολο συμμετοχής βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, χωρίς ποδοσφαιριστές, χωρίς γήπεδο, χωρίς υπαλλήλους και στελέχη, χωρίς γραφεία, τηλέφωνα και email, χωρίς εγγυητική επιστολή, χωρίς ενημερότητες και, φυσικά, χωρίς διακανονισμούς των τεράστιων χρεών της.

2. Η ΠΑΕ Βέροια με την από 17-5-2017 απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ μετά τον υποβιβασμό της ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΓΧΩΡΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, χωρίς να ασκήσει έφεση ή να υποβάλλει φάκελο. Συγχρόνως τελούν υπό έρευνα οι καταγγελίες για πολυιδιοκτησία με την ΠΑΕ Άρης του πρώην ποδοσφαιριστή Λόπεζ και του πρώην προπονητή Γαϊτάνου σε συνέχεια της από 9/16 απόφασης της ΕΕΑ/ΓΓΑ που επίσης έχει διατάξει και την κατάπτωση της εγγυητικής της.

3. Η ΠΑΕ Αχαρναϊκός με απόφαση του ΠΟΑ/ΕΠΟ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE, γιατί δεν υπέβαλε ούτε αίτηση και φάκελο, ούτε παράβολο και έφεση, ενώ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το δικαστήριό σας και έχει προ πολλού καταπέσει η εγγυητική της.

4. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Η ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Η ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΑ.

5. Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ σημειωτέον παρανόμως διατηρήθηκε στην κατηγορία, καθώς τη θέση της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ που υποβιβάστηκε λόγω ποινής έπρεπε να την πάρει μία εκ των δευτεραθλητών.

6. Τέλος, παρανόμως έγινε δεκτός ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, καθώς είναι εντελώς αβέβαιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς του από κάποιο άγνωστο αλλοδαπό που φέρεται να έχει διωχθεί σε άλλη χώρα για ποδοσφαιρικά αδικήματα και, φυσικά, δεν έχει συσταθεί ακόμα ΠΑΕ, ούτε έχει κατατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου».

Ακολούθως η Δόξα τονίζει ότι «με τον ισχύοντα ΚΑΠ οι ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια, αναπληρώνονται από τους δευτεραθλητές και σημειώνει: «Αν εφαρμοστούν σωστά και δίκαια οι κανονιστικές διατάξεις, θα πρέπει να αντικατασταθούν οι μη αδειοδοτηθείσες ομάδες από τις δευτεραθλήτριες ομάδες, όπως η Χαλκίδα, ο Καραϊσκάκης, ο Ιωνικός και η Δόξα».

To Top