ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα παιχνίδια… μυαλού και το ξεκάθαρο μήνυμα Ένινγκ: “Η πόρτα μου ανοιχτή σε όλους”

Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Μίχαελ Ένινγκ πέρα από το αγωνιστικό μέρος στο οποίο θέλει να δουλέψει για την βελτίωση των αδυναμιών, δείχνει αποφασισμένος να ρίξει μεγάλο βάρος και στην ψυχολογία της ομάδας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Έχοντας διαπιστώσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις το άγχος φρενάρει τους ποδοσφαιριστές του και γνωρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν “κέρδη” και στα “παιχνίδια μυαλού”, έχει στείλει το ξεκάθαρο μήνυμα στα αποδυτήρια, σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, έχει κάνει ήδη αρκετές συζητήσεις με όλους τους παίκτες, ακούει τις σκέψεις τους και προσεγγίζει τον κάθε ένα στην λογική ότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, υπολογίζοντας τους όλους. Είτε είναι στην ενδεκάδα, είτε έρχονται από τον πάγκο ή ακόμη και από την εξέδρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ένινγκ έχει διαμηνύσει στους ποδοσφαιριστές του, ότι “η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή” προκειμένου να εξηγήσει, αναλύσει, καθοδηγήσει κ.τ.λ. για το παραμικρό που αφορά την φιλοσοφία του και τις απόψεις του πάνω στην ομάδα, στον τρόπο παιχνιδιού, την εικόνα που έχει για τον καθένα.

Μέσα από αυτήν την διαδικασία θέλει φυσικά να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων, προσμένοντας τα ανάλογα αγωνιστικά οφέλη στο χορτάρι… Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο, πάνω στο οποίο αναμένεται να εργαστεί και στις επόμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά το θέμα της φυσικής κατάστασης, ο 54χρονος προπονητής και οι συνεργάτες του διαπιστώνουν βάσει των μετρήσεων, ότι όχι μόνο δεν προκύπτει έλλειμμα, αλλά το σύνολο των παικτών είναι σε υψηλά επίπεδα…

Σε όλη την διαδικασία, ο προπονητής των κιτρινόμαυρων γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα, ότι έχει έναν συνεργάτη στο πλευρό του που και τον εμπιστεύεται και του έχει εμπιστοσύνη και ο ίδιος. Ο λόγος φυσικά για τον Άγγελο Χαριστέα… Ο τελευταίος συνδυάζει και την γνώση της… ανθρωπογεωγραφίας και της κατάστασης που υπάρχει στον Άρη, έχοντας αμέτρητες παραστάσεις από υψηλού επίπεδου συνθήκες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι προθέσεις είναι καλές και ορατές, αλλά φυσικά όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

To Top