Οι έμπειροι βγήκαν μπροστά και φώναξαν “παρών”!

Αν υπάρχει ένα στοιχείο στην σειρά με τον Πανιώνιο στο οποίο ο Άρης υπερτερεί αυτό είναι η εμπειρία. Ευθύς εξαρχής γνώριζαν όλοι ότι οι κίτρινοι μπορεί να μην είναι όσο αθλητικοί, νεαροί και εκρηκτικοί είναι οι παίκτες του Πανιωνίου, ωστόσο ουδείς αμφισβητούσε πως “κερδίζουν” σε εμπειρία. Κι όντως αυτό έπαιξε ρόλο για να διεκδικήσει ο Άρης μέχρι τέλους τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη…

Σαφώς ο παίκτης που άλλαξε τον ρυθμό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο μετά το -17 ήταν ο Σπύρος Μούρτος με την παρουσία του στην άμυνα, ωστόσο αυτοί που κουβάλησαν τον Άρη ως το τέλος ήταν ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Κώστας Χαρίσης και ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Οι τρεις έμπειροι παίκτες του Άρη (δεν ήταν σε καλή μέρα ο τέταρτος, Σωτήρης Καραποστόλου) έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι κίτρινοι γύρισαν στον αγώνα και διεκδίκησαν τη νίκη.

Ο Πελεκάνος είχε σε 30 λεπτά συμμετοχής 17 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κερδισμένα φάουλ και 15 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Χαρίσης είχε σε 30 λεπτά, επίσης, 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 κοψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ, ενώ πήρε 23 βαθμούς στην αξιολόγησή του.

Ο Ασημακόπουλος αγωνίστηκε 24 λεπτά και είχε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ, με 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το πολύ σημαντικό είναι ότι οι τρεις τους έκαναν μόλις 5 λάθη (από τα 16 συνολικά), ενώ συγκέντρωσαν τους 49 από τους 77 βαθμούς αξιολόγησης όλου του Άρη.

 

To Top