ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

O γυμναστής του Άρη, Σάκης Παντελίδης, στο PRESSARIS για Ιντέγε, Σούντγκρεν και όλη την ομάδα!

Ο γυμναστής του Άρη, Σάκης Παντελίδης, σχολίασε στο PRESSARIS την κατάσταση των παικτών, τις μεταγραφές, αλλά και τον Σούντγκρεν.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε…

Πόσο σημαντικό είναι το θέμα της διαχείρισης των παικτών σε αυτό το στάδιο που βρίσκεται η προετοιμασία;

Οι καθυστερημένες προσελεύσεις των ποδοσφαιριστών, είτε από εθνικές ομάδες είτε για άλλους λόγους, είναι δύσκολος συνδυασμός και δημιουργούν ένα διαφορετικό status. Εάν το συνδυάσουμε και με το ότι η προετοιμασία δεν είναι επτά εβδομάδων αλλά μικρότερη, σίγουρα εμπεριέχει δυσκολία. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα και με τεχνολογικά μέσα να ελέγχουμε την προπόνηση. Μέρα με τη μέρα πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο τέλος εκεί που επιθυμούμε.

Σε τι επίπεδο ετοιμότητας θα είναι η ομάδα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια;

Είναι λίγο δύσκολο να πούμε ότι θα είναι 100%, είναι μικρό το διάστημα της προετοιμασίας. Φανταστείτε π.χ. ότι ο Σάσα θα έχει μόλις 15 μέρες μπροστά του. Το πλάνο που έχουμε εκπονήσει όσο αφορά την προετοιμασία δεν περιλαμβάνει να είμαστε έτοιμοι μόνο στα παιχνίδια με τη Λεμεσό, αλλά η ομάδα να έχει μία διάρκεια γιατί οι υποχρεώσεις μας δεν τελειώνουν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια προφανώς.

Από τη διάθεση και τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, υπάρχει ικανοποίηση;

Προσωπικά εγώ βλέποντας και τις μετρήσεις και τα εργομετρικά αποτελέσματα, γιατί δεν σας κρύβω ότι στα φιλικά μπορεί να παρουσιαστήκαμε κάπως ανέτοιμοι αλλά όσο αφορά τον όγκο των τρεξιμάτων είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για την εποχή. Δεν θα μπω σε νούμερα, αλλά μιλάμε για αποστάσεις που καλύπτονται δύσκολα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι το χρονικό διάστημα που έχουν μπροστά τους είναι πάρα πολύ μικρό και πρέπει να εκμεταλλεύονται το κάθε δευτερόλεπτο της προπόνησης.

Από τα νέα πρόσωπα στην ομάδα, όπως είναι ο Ιντέγε, ο Ντουάρτε, πότε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό, να βρουν δηλαδή τον ρυθμό τους; 

Σε μία προετοιμασία ο όγκος δουλειάς πάντα είναι πολύ μεγάλος, πολύ περισσότερο δε για τα παιδιά που προέρχονται από αποχή (βλ. Ιντέγε). Ενδεχομένως μέσα στην χρονιά ο Μπράουν, με αυτόν τον όγκο της δουλειάς, να βγάλει κούραση. Αυτό που προσπαθούμε είναι να έχουν όλοι μια φρεσκάδα στα πρώτα παιχνίδια και να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό δεν μπορούμε να το προβλέψουμε από τώρα βέβαια, με μια κατάλληλη διαχείριση όμως μπορούμε να το καταφέρουμε.

Διαφορετική περίπτωση βέβαια είναι ο Σούντγκρεν, που έρχεται «γεμάτος» με συμμετοχές. Γι’ αυτόν ο φόβος είναι για τον Οκτώβριο και μετά, μήπως του βγει κούραση;

Πότε δεν μπορείς να είσαι απόλυτος στο ποδόσφαιρο, είναι καθαρά και θέμα οργανικό, τι προσαρμογές μπορεί να κάνει ο οργανισμός του, ένα σύμπλεγμα παραγόντων που δεν μπορεί τώρα να μας οδηγήσει στο απόλυτο, ούτε να δούμε χρονικό ορίζοντα. Το σίγουρο είναι ότι τώρα θα έχει ρυθμό, κάτι που αυτή την περίοδο ελάχιστοι θα έχουν.

To Top