PRESSARIS-Ανάλυση: Καλές προθέσεις, αλλά πολλά “θα” που μεγάλωσαν την αγωνία του κόσμου! Ζητούνται πράξεις…

Πάνω από 120’ κράτησε η συνέντευξη Τύπου της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης… Θεωρούμε δεδομένο ότι οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν καλές προθέσεις, αλλά αυτές κι αν δεν περίσσευαν τόσα χρόνια από τον Άρη. Χρήματα και πράξεις που θα έδιναν σωστές λύσεις και δεν θα οδηγούσαν τον Άρη στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα έλειπαν…

Πραγματικά πιστεύουμε στις καλές προθέσεις της διοίκησης, αλλά η χθεσινή τους παρουσία δεν μας έκανε ούτε πιο σοφούς, ούτε έδωσε την ευκαιρία να απαντηθούν πολλά από τα «καυτά» ερωτήματα που απασχολούν έναν ολόκληρο κόσμο.

Αντίθετα  γέννησε καινούργια ερωτήματα και άφησε το σύννεφο της αγωνίας πάνω από τον καταταλαιπωρημένο σύλλογο. Καλές προθέσεις, ζήλος και διάθεση, αλλά πολλά «θα», στην λογική ότι πρέπει να «συμμαζευτεί ο σύλλογος», χωρίς όμως χειροπιαστά έργα… Αυτά που δυστυχώς λείπουν τα τελευταία χρόνια από τον Άρη.

1. Σίγουρα θετική εξέλιξη της συνεργασίας με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, αλλά από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα του Άρη… Ούτε ήταν το πρόβλημα του Άρη αυτή τη στιγμή ο προπονητής. Τη στιγμή μάλιστα που ενώ (κακά τα ψέμματα) όλα είναι ανοιχτά για την «επόμενη μέρα», εμμέσως πλην σαφώς ο 57χρονος τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να βρεθεί στον πάγκο του Άρη στο (για πολλούς) απεφευκταίο σενάριο της Γ’ εθνικής.

2. Η διοίκηση του Άρη σίγουρα παρέλαβε ένα χάος. Οικονομικό και διοικητικό. Ανοιχτές πληγές παντού, χρέη, υποχρεώσεις, αναξιοπιστία. Παραλείποντας βέβαια να πει ότι ανέλαβε υπηρεσιακά για τη διένεργεια όλων εκείνων των κινήσεων που θα φέρουν την «επόμενη μέρα» με τον Άρη βιώσιμο, μπορούμε να θεωρήσουμε για την «οικονομία της συζήτησης», ότι παραμένει στο τιμόνι και λειτουργεί καλή την πίστη, ώστε το «μαγαζί» να παραμείνει ανοιχτό και υπό προϋποθέσεις ελκυστικό, μέχρι να βρεθεί η λύση.

3. Παρέλειψε όμως να μας πει ότι οι ίδιοι άνθρωποι ήταν είτε στις διοικήσεις της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια, είτε στην ΚΜΑ, παίζοντας μάλιστα ακόμη και τον ρόλο του «ελεγκτή». Κανείς λοιπόν δεν έπεσε με… αλεξίπτωτο στο Χαριλάου.

Το περίφημο πλάνο ακούγεται στη θεωρία πολύ καλό, αλλά κανείς μας δεν γνωρίζει πόσο μεγάλη πραγματικά είναι η απόσταση από την πράξη.

4. Περιλαμβάνει χρήματα από χορηγίες που δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη, αλλά είναι σε καλό δρόμο και θα έρθουν.

5. Το σχέδιο έχει επίσης ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο απ’ αυτό που προορίζει η κεντρική διαχείριση της λίγκας, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι πραγματικά θα δοθεί, τη στιγμή που αν προκύψει η «ανώμαλη προσγείωση» και δεν προκύψει καλύτερη οικονομικά πρόταση, θα μιλάμε για ένα ποσό που υπολείπεται το 1/8 των χρημάτων που πήρε πέρσι ο σύλλογος, αλλά και πάλι έμεινε από… λάστιχο!

6. Επίσης υπάρχει η πρόβλεψη για τα έσοδα από διαρκείας που θα μπουν στα ταμεία, με τον κόσμο να είναι ήδη παγωμένος και σίγουρα προβληματισμένος και αποστασιοποιημένος, βλέποντας να έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από το τέλος του πρωταθλήματος και η λύση να αγνοείται.

7. Την ώρα που κατά ομολογία όλων των παραγόντων δεν βρέθηκε ακόμη  ο επενδυτής που θα αλλάξει τον ρου της κιτρινόμαυρης ιστορίας, τονίστηκε ότι είναι πολύτιμο το άρθρο 106ια, τη στιγμή που απαιτεί αξιόχρεο επενδυτή με «ζεστό χρήμα», δημιουργώντας τουλάχιστον αμηχανία.

8. Σαφής απάντηση δεν δόθηκε ούτε στο εάν και πώς θα εξασφαλίσει η ομάδα αδειοδότηση, με τη διατύπωση ενός ακόμη “θα”, σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς το Δημόσιο.

9. Δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα της εκμετάλλευσης του γηπέδου Χαριλάου, το οποίο σύμφωνα με πολλές τεχνοκρατικές απόψεις μπορεί να δώσει μια ώθηση.

10. Στα θετικά, η σαφής θέση ότι ο Άρης θα παλέψει στη Β’ εθνική, χωρίς λύσεις με ρίσκο και φθορά όπως η Γ’ εθνική και το ΑΦΜ.

11. Στα θετικά που ακούστηκαν επίσης ήταν ότι θετικοί φαίνονται οι πιστωτές της ΠΑΕ ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα και να ζητούν κατά την διάρκεια της χρονιάς αφαίρεση βαθμών, αλλά ήδη Σανκαρέ και Κουλουχέρης το έχουν κάνει, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που αν δεν δουν το… χρώμα τους χρήματος δεν συναινούν.

Η διοίκηση δήλωσε εν προκειμένω ότι θα εφαρμόσει το σχέδιο του διαχειριστή (υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι τίμια και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε γι αυτό), αλλά όταν το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει παταγωδώς τα τελευταία χρόνια, είναι απορίας άξιον πώς θα πειστεί ο κόσμος και πώς θα καταφέρουν να το εφαρμόσουν με επιτυχία στον Άρη…

Θα κλείσουμε κρατώντας αυτό που είπαν αρκετές φορές οι άνθρωποι της διοίκησης: “είμαστε εδώ για τα δύσκολα, δεν πετάμε λευκή πετσέτα”, με την ελπίδα ότι στη γενική συνέλευση της ΚΜΑ θα υπάρχουν χειροπιαστά έργα που θα δώσουν ανακούφιση και λύσεις και δεν θα μιλάμε για ένα ακόμη… θρίλερ πάνω από τα ερείπια της ομάδας. 

Διαφορετικά εάν δεν υπάρχουν έργα και πράξεις, τα… χειρότερα δεν ήρθαν ακόμη.

To Top