Το νέο blog του Γιάννη Ιωαννίδη στο PRESSARIS: «Αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε!»

Tο καινούργιο blog του Γιάννη Ιωαννίδη* θυμίζει τα «έργα και τις ημέρες» του Πάνου Στεφανίδη, δηλώσεις που έγιναν και πράξεις που δεν έγιναν…

 

Παρακολουθώ διαχρονικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Στεφανίδη. Οι απόψεις του έχουν  βαρύνουσα σημασία, αφενός διότι κατέχει (συνήθως) θεσμικό ρόλο αφετέρου γιατί συγκαταλέγεται μεταξύ των σοβαρότερων, εμπειρότερων και πιο ανιδιοτελών παραγόντων της ‘οικογένειας’. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δε μάσησε τα λόγια του ούτε στη συνέντευξη τύπου. Κράτησε την ίδια παλικαρίσια στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στάση που τον έχει ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους και τον καθιστά άξιο εμπιστοσύνης.

Λάθη κάνουν όλοι. Ειδικά όσοι δουλεύουν σκληρά. Είναι, επομένως, άδικο να κατακρίνεται στοχευμένα όποιος εργάζεται πυρετωδώς για το καλό του συλλόγου. Σε τελική ανάλυση, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι ενδεχομένως παραπλανήθηκε κατά τη διάρκεια της ‘μαύρης χρονιάς’, ήταν κάτι που δεν έγινε εκούσια.

Δυστυχώς, είναι πρακτικά ανέφικτο να αναδημοσιευτεί το σύνολο των δηλώσεων του κ. Στεφανίδη ώστε να ξεμπροστιαστούν όσοι κακοπροαίτεροι τον ‘σταυρώνουν’ για τοποθετήσεις που ουδέποτε έκανε.

Αναγκάζομαι, λοιπόν, να παραθέσω ορισμένα αποσπάσματα που φέρεται να απασχόλησαν κατά καιρούς την κοινή γνώμη. Τουλάχιστον, ας γίνει συζήτηση για δηλώσεις τις οποίες έκανε κι ας δοθεί ένα τέλος στην ακατάσχετη λασπολογία προς το πρόσωπό του για λόγια που ουδέποτε ψέλλισε. Υπογραμμίζω ότι πρόκειται για αυτούσιες αναδημοσιεύσεις από ειδησεογραφικά sites που απομαγνητοφώνησαν τις συνεντεύξεις.

 Με αφορμή φήμες για φερόμενα αδικήματα που ενδεχομένως να απέτρεπαν την ανάληψη της προεδρίας από τον κ. Ηλιάδη, ο κ. Στεφανίδης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στον Arena FM (2 Αυγούστου 2013) :

«…Στηρίζουμε την διοίκηση της ΠΑΕ. Υπάρχει επίγνωση όλων των πραγμάτων …Ας μην δίνουμε μεγάλη διάσταση σε φήμες. Ακόμη και αν υπήρχε τέτοιο θέμα, είχαμε έτοιμη λύση. Ο Άρης έχει αλλάξει. Σε όποιον αρέσει όλα καλά. Σε όποιον δεν αρέσει, ξύδι…».

Αφού εξαντλήθηκαν τα αποθέματα ξυδιού της Θεσσαλονίκης, και με αφορμή το κακό ξεκίνημα της ομάδας, ο κ. Στεφανίδης τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων στον Arena FM (19 Σεπτεμβρίου 2013):

«…Ο κόσμος ψήφισε τον Ηλιάδη και θέλει στήριξη. Έχει κάνει και καλά πράγματα με κυριότερο το 99 γιατί χωρίς εξυγίανση δεν υπάρχει σύλλογος…». Συνέχισε, μάλιστα, στο Novasports.gr (6 Νοεμβρίου 2013) : «…Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης του Αρθρου 99. Ο Αρης, είναι μια εταιρία που πληρώνει, παρά τα όσα διαδίδονται δεξιά κι αριστερά…».

Τελικά, ο Άρης δεν κατάφερε να υπαχθεί στο άρθρο 99 και ψάχνει ακόμα να βρει σε ποιον…δε χρωστάει. Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα. Οι μήνες περνούσαν, το αγωνιστικό τμήμα κατρακυλούσε και οι χορηγίες που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Ηλιάδης δεν είχαν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ. Τότε, ο κ. Στεφανίδης είχε παραθέσει τη δική του άποψη μεταξύ άλλων στο Μετρόπολις (5 Νοεμβρίου 2013):

«…εγώ βλέπω ότι υπάρχει μία συνέπεια από την διοίκηση. Θεωρώ ότι ο κ. Ηλιάδης θα φανεί συνεπής στις χορηγίες που υποσχέθηκε, οι οποίες σίγουρα θα πάνε την ομάδα σε άλλο οικονομικό επίπεδο. Ακούω, επίσης, ότι υπάρχει κόντρα μεταξύ της ΠΑΕ και της ΚΜΑ. Σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει…»,

Στο μεσοδιάστημα, ο ‘παραδοσιακός παράγοντας’ του Άρη και πατέρας του νυν προέδρου κ. Άρης Στεφανίδης είχε δημοσιοποιήσει μεταξύ άλλων τις δικές του απόψεις για τον κ. Ηλιάδη (Arena 21 Οκτωβρίου 2013) «…έχουμε την τύχη να έχουμε στην ηγεσία της ομάδας μας τον Δημήτρη Ηλιάδη …Όλοι αναγνωρίζουν ότι είναι ικανότατος και μπορεί να ηγηθεί του Άρη με επιτυχία…Θα βγούμε Ευρώπη φέτος, και ας γελάνε μερικοί». Συνέχισε, μάλιστα, στο Μετρόπολις (29 Οκτωβρίου 2013): «… Έχουμε στη διοίκηση έναν καταξιωμένο πρόεδρο που δουλεύει δύο 8άωρα την ημέρα αμισθί…Τον θεωρώ εργάτη (σ.σ. το Δ. Ηλιάδη)…Είναι νοικοκύρης και Αρειανός…Ουδείς είναι τέλειος, αλλά τον πιστεύω…».

Τελικά, ο Άρης υποβιβάστηκε. Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα. Συνεχίζουμε την αναδρομή επανερχόμενοι σε απόσπασμα δηλώσεων του νυν προέδρου της ΠΑΕ Άρης κ. Παναγιώτη Στεφανίδη όταν η κατάσταση είχε αρχίζει να ‘στραβώνει’ (Arena 15 Ιανουαρίου 2014):

«…Η διοίκηση της ΚΜΑ, θα παραιτηθεί και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, γιατί προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες σε εμάς, για να παραπλανήσουν τον κόσμο του ΑΡΗ, αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο…». Τελικά, η διοίκηση της ΚΜΑ δεν παραιτήθηκε για λόγους που εξήγησε μεταξύ άλλων στο Libero (22 Φεβρουαρίου 2014): «…Δεν παραιτηθήκαμε όμως για δύο λόγους. Για να τρέξουμε την διαδικασία του πορίσματος και γιατί πρέπει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως της αγωνιστικής κατάστασης…»

Τελικά, δεν υπήρξε ούτε άμεσος καταλογισμός ευθυνών για τα ευρήματα του πορίσματος ούτε ολοκληρωμένος σχεδιασμός της επόμενης μέρας. Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι από το βήμα της Λέσχης, ο κ. Στεφανίδης τόνισε μεταξύ άλλων (Γ.Σ Λέσχης 26 Φεβρουαρίου 2014).:

«…Αν συγκεντρώσουμε ένα ποσό 600.000 ευρώ μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια να κινητοποιήσουμε κάποιους Αρειανούς, ώστε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα…».

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας παραμένει ακόμα άγνωστο στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, ο κ. Στεφανίδης δε μοιάζει διατεθειμένος να σταματήσει τον ‘αγώνα’. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον Arena (2 Μαΐου 2014) «…δεν υπάρχει περίπτωση να παρατήσω την προσπάθεια και τον όποιο αγώνα για να είναι η αγαπημένη μου ομάδα ψηλά…Εγώ δεν το κάνω, όμως, μόνο για αυτόν τον κόσμο, αλλά και για τον δικό μου εσωτερικό κόσμο. Το κάνω για την αγαπημένη μου ομάδα».

Η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ Άρης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παλεύουν για να μη σβήσει η αγάπη των παιδικών μας χρόνων. Ο κ. Στεφανίδης δεν κρύβεται, όπως οι περισσότεροι επιφανείς παράγοντες. Δηλώνει παρόν και ζητά τη στήριξη του κόσμου. Ποιος μπορεί να την αρνηθεί;

Τουλάχιστον, αυτός προσπαθεί άσχετα αν έχει υποπέσει σε ακούσια λάθη στο παρελθόν…Ουδείς αλάνθαστος!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr

To Top