PRESSARIS-Aνάλυση: Τα 5 “πρέπει” για την αγωνιστική αναμόρφωση και την τελική αντεπίθεση…

Ο Άρης κατάφερε με την εμφάνιση του στη Δράμα να παίζει από εδώ και στο εξής κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο. Για να παραμείνει ζωντανός ο στόχος της ανόδου το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η επίτευξη του απόλυτου σε νίκες στα εναπομείναντα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Και για να γίνει αυτό οι “κίτρινοι” επιβάλλεται να εμφανίσουν ένα πρόσωπο εντελώς διαφορετικό από αυτό που μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα…

Παρακάτω σας αναλύουμε τους πέντε βασικούς πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ώστε να επέλθει η ολοκληρωτική αγωνιστική αναμόρφωση του Άρη:

1) Παιχνίδι κατοχής-κυριαρχίας: Πρόκειται για κομμάτι της προπονητικής φιλοσοφίας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Αυτό θέλει να δει από τους παίκτες του από τους οποίους έχει ζητήσει μεταξύ άλλων να βγάλουν από εδώ και στο εξής όσο πάθος και ένταση δεν έχουν βγάλει φέτος. Ήταν χαρακτηριστική, άλλωστε, η ατάκα του μετά την ήττα από τη Δόξα: “Από εδώ και στο εξής δεν θα περνάει κανείς το κέντρο…”.

2) Συγκεντρωμένοι επί 90΄: Τα νεκρά διαστήματα που εμφάνιζε κατά καιρούς στην απόδοση του ο Άρης ακόμα και στα εντός έδρας παιχνίδια ήταν αποτέλεσμα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Ζητούμενο πλέον η διάρκεια στην απόδοση που επιτυγχάνεται με καθολική συγκέντρωση εντός των τεσσάρων γραμμών, όποια κι αν είναι η εξέλιξη του αγώνα.

3) Επιθέσεις από την άμυνα: Θεωρείται δεδομένο ότι κανείς δεν θέλει να δει ξανά επιθέσεις του Άρη να ξεκινούν με μακρινές μπαλιές από την άμυνα, όπως ακριβώς έγινε σε πολλές περιπτώσεις στη Δράμα. Είναι ανούσιο και σε καμία περίπτωση δεν τιμά το ποιοτικό για τα δεδομένα της κατηγορίας ρόστερ του Άρη.Οι “κίτρινοι” θα παίξουν με την μπάλα κάτω, με γρήγορες εναλλαγές της, ενώ οι περισσότερες επιθέσεις θα ξεκινούν από την άμυνα και θα προωθούνται περισσότερο από τον άξονα στην κορυφή της επίθεσης απ΄ότι από τις πτέρυγες.

4) Κίνηση χωρίς μπάλα: Eίναι ίσως ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να “ξεκλειδώσεις” έναν καλά “ταμπουρωμένο” αμυντικά αντίπαλο. Όλοι όσοι φιλοξενήθηκαν φέτος στο “Κλ Βικελίδης” -πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- επέλεξαν την γνωστή τακτική του “ανταρτοπόλεμου”. Η διπλή άμυνα ζώνης που πολλές ομάδες προτίμησαν δυσκόλεψε πολλές φορές τον Άρη, που θα ψάξει το “αντίδοτο” μέσα από την διαρκή κίνηση των παικτών του, που θα έχουν ως στόχο την δημιουργία κενών χώρων μπροστά από την αντίπαλη εστία.

5) Στημένες φάσεις: Η εκμετάλλευση τους αποτελεί επίσης προτεραιότητα. Οι στημένες φάσεις έχουν δώσει πολλές φορές λύσεις στον φετινό Άρη, ενώ είναι ένας τομέας στον οποίο αρέσκεται να δουλεύει ο Καλαίτζίδης. Είχε διαπιστωθεί και στην πρώτη του θητεία στον πάγκο του Άρη.

To Top