To σκεπτικό της ΕΕΑ σε 84 σελίδες”ξεγυμνώνει” την “εξυγίανση”: Ο Καλπαζίδης μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Σε ένα σκεπτικό 84 σελίδων η ΕΕΑ εξήγησε πώς κατέληξε ότι υπάρχει θέμα πολυιδιοκτησίας ανάμεσα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Πώς ο Ιωάννης Καλπαζίδης πήρε ομολογίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάζοντας 6.700.000 ευρώ και γίνεται μέτοχός της όποτε το θελήσει.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Σύμφωνα με το sport24.gr: “Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δημοσίευσε το σκεπτικό με βάση το οποίο κατέληξε στην απόφαση ότι προκύπτει πολυιδιοκτησία ανάμεσα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 84 σελίδες, στις οποίες η ΕΕΑ χρησιμοποιεί οικονομικά και εταιρικά στοιχεία, έγγραφα τραπεζών με επίσημες συναλλαγές, αλλά και νομικά επιχειρήματα.

Ένα από τα σημεία στο σκεπτικό είναι πως το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που δείχνει την σχέση του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πως έτσι ο Καλπαζίδης μέσω των μετοχών του ομολογιακού δανείου, συνδέεται με την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στοιχεία αυτά τα προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και η RFA του Καλπαζίδη, όταν τους ζητήθηκε από την επιτροπή.

Σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι στην αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης από την Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και μετά την αγορά τους από τον Ιωάννη Καλπαζίδη δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφασή της η ΕΕΑ έχει κρίνει με ψήφους 4-1 πως υπάρχει πολυιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη”.

Από την πλευρά του το to10.gr αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, οικογένειας Σαββίδη, με πρόσωπο… κοινού ενδιαφέροντος τον ανιψιό του Ιβάν, Ιωάννη Καλπαζίδη, καθαρογράφτηκε. Και όπως προκύπτει, είναι κόλαφος για τον ΠΑΟΚ και τους εμπλεκόμενους. Μάλιστα, από τις αποδείξεις, τα οικονομικά στοιχεία, τα εταιρικά στοιχεία και τα νομικά επιχειρήματα, προκύπτει ξεκάθαρα, ότι όχι απλώς υπάρχει σχέση εξάρτησης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι ο Καλπαζίδης είναι δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό της απόφασης που καθαρόγραψε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι 84 σελίδες. Σκεπτικό που προέκυψε μετά από προσεκτική και ενδελεχή μελέτη εκατοντάδων σελίδων υπομνημάτων, τραπεζικών και εταιρικών στοιχείων. Διαδικασία που ευλόγως διήρκεσε σχεδόν δύο εβδομάδες. Ένα απόλυτα λογικό χρονικό πλαίσιο, όταν για να γραφτεί το σκεπτικό της περίφημης απόφασης Σκουτέρη, μιας πολύ πιο απλής και ξεκάθαρης υπόθεσης, χρειάστηκαν 10 ημέρες!

Επιστρέφοντας στο περιεχόμενο του σκεπτικού και τη «βόμβα» για τη μετοχική σχέση του Καλπαζίδη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που είχε πάρει ο Καλπαζίδης από την RFA και το είχε καταθέσει στην DIMERA (σ.σ. ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ), αφορούσε ομολογιακό δάνεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Καλπαζίδης είναι δυνάμει μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αποδεικνύεται με ακατάρριπτα και ξεκάθαρα στοιχεία, ότι έχει απευθείας σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάτι που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ στην Επιτροπή!

Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει αυτό που έκανε ο Καλπαζίδης, έχει σημασία να εξηγήσουμε τι σημαίνει το «Ομολογιακό Δάνειο»: Σημαίνει ότι βάζω λεφτά σε μία εταιρεία και οποιαδήποτε στιγμή θέλω τα μετατρέπω σε μετοχές. Για αυτό είναι δυνάμει μέτοχος. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αποδεικνύεται η τριγωνική σχέση μεταξύ ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σκεπτικό της ΕΕΑ αναφέρεται ότι το μέλος Ειρήνη Μαρούπα, έκανε αυτοψία στο ξενοδοχείο και τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ξάνθης, που έχει αγοράσει η RFA του Καλπαζίδη. Από αυτή την αυτοψία, λοιπόν, τονίζεται ότι «είναι άνευ οποιασδήποτε αξίας, καθώς δεν έχει γίνει οποιαδήποτε συντήρηση». Κάτι που εξηγεί αυτόματα ότι η αγορά δεν έγινε για επενδυτικούς λόγους. Αλλά για λόγους επηρεασμού της Ξάνθης. Και ελέγχου της.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έστειλε ήδη την απόφασή της με δικαστικό επιμελητή και στη Λίγκα και στην ΕΠΟ. Ετσι ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις. Ο αθλητικός δικαστής από την πλευρά του, έχοντας στα χέρια του το σκεπτικό με όλα τα οικονομικά, εταιρικά και τραπεζικά στοιχεία και νομικά επιχειρήματα που εξηγούν πώς έφτασε στην απόφασή της η ΕΕΑ, καλείται να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, ποινές. Την εξής μία: Υποβιβασμός.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο, ότι για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε επικυρώσει την παράβαση με ψήφους 4-1. Το 3-2 που ασκόπως και ανεδαφικά επικαλείται διαρκώς ο ΠΑΟΚ, αφορά στην ψηφοφορία για τον χαρακτηρισμό της ποινής ως «βαρείας». Με την Ειρήνη Μαρούπα να δέχεται την παράβαση, αλλά να μην συμφωνεί με τον υποβιβασμό, «για εθνικούς λόγους»”.

To Top