Άρης-ΠΑΟΚ: Ανάλυση με το μάτι του ειδικού

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος αναλύει την τεχνική πλευρά του ντέρμπι και κατακεραυνώνει την προπονητολογία που επικρατεί, λέγοντας ότι “πρέπει να υπάρχει κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη”. Διαβάστε την ανάλυση του πρώην τεχνικού του Άρη στο PRESSARIS.

Το πρώτο ημίχρονο
“Ο Αρης έβγαλε όλη την πίεση που υπήρχε νωρίς, πίεσε ψηλά και ευτύχησε να κάνει το γκολ. Αυτό έπρεπε να το εκμεταλλευτεί. Το να δώσεις χώρο στον αντίπαλο και να τον χτυπήσεις στην κόντρα είναι έξυπνο, αλλά στην πράξη δεν είναι απλό. Ο Άρης δεν το έκανε, αντιθέτως αναλώθηκε στο πως θα κρατήσει το σκορ. Πιστεύω ότι πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, η ομάδα υπερτερούσε στα χαφ. Πάντα σε θεωρητικό επίπεδο. Δηλαδή οι Λαζάρ, Αρίας και Βιερίνια που έπαιζαν εκεί δεν είναι του επιπέδου των Πρίττα, Φατί και Καπετάνου. Ειδικά ο Πορτογάλος ο οποίος είναι επιθετικός. Όμως ο Άρης δεν πίεσε την πρώτη πάσα κι αυτό το πλήρωσε. Βέβαια ήταν αρνητικό το ότι δεν είχε και υποστήριξη από τους μπακ του, οι οποίοι δεν έβγαιναν μπροστά ώστε να ανοίξει η άμυνα του ΠΑΟΚ από τα πλάγια”.

Το δεύτερο ημίχρονο
“Θεωρώ φάση κλειδί το 1-1. Είναι λάθος του Σανκαρέ ξεκάθαρα. Πρέπει να μαρκάρει έναν παίκτη κι αυτός είναι ο Παπάζογλου. Προφανώς και η ασίστ του Λαζάρ είναι… ξυραφιά, η ιδανική μπαλιά ακριβείας, όμως και ο στόπερ εκεί πρέπει να έχει αίσθηση του χώρου. Από εκεί και πέρα ο Καστίγιο ήταν κακός και η αλλαγή του δεν βοήθησε. Προσωπικά δεν αντιλήφθηκα ποτέ σε τι θέση έπαιζε. Ο Άρης έπρεπε να παίζει από τα αριστερά, όπου ο ΠΑΟΚ έχει τον κακό του μπακ, τον Έτο. Αντιθέτως εμείς πιέζαμε από τον άξονα με γιόμες, είτε με τον Ούμπιντες και το Νέτο από τα δεξιά. Υστέρησαν κάποιοι παίκτες ατομικά και δεν μπόρεσε ο Άρης να βγάλει φάσεις. Θεωρώ ανεξήγητο το γιατί δεν έπαιξε ο Καζναφέρης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην Κρήτη, όμως σίγουρα ο προπονητής ξέρει καλύτερα που τους βλέπει καθημερινά στην προπόνηση”.

Οι καλοί και οι μέτριοι
“Νομίζω ότι ο Λαζαρίδης και ο Πρίττας έκαναν τέλεια τη δουλειά τους. Ο πρώτος σκοράρει και είναι ανίκητος πίσω και ο δεύτερος κυριολεκτικά πήρε όλο το κέντρο μόνος του. Από τον ΠΑΟΚ μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Λαζάρ. Μας εξέπληξε, διότι νόμιζα πως ο ΠΑΟΚ θα υστερεί στα χαφ, κάτι το οποίο τελικά δεν ίσχυε. Αντίθετα μάλιστα έκανε όλο το παιχνίδι τους από τον άξονα. Πολύ καλός ήταν και ο Μαλεζάς και πολύ ψύχραιμος πίσω. Νομίζω μεσοεπιθετικά υστέρησαν πολύ και οι δύο ομάδες”.

Η φάση του αγώνα
“Δεν πρέπει να στεκόμαστε στα αν. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι γίνεται πέναλτι πάνω στον Γιάκομπ, το οποίο αν δινόταν τώρα λογικά θα μιλούσαμε διαφορετικά και από άλλη βάση. Ήταν η φάση του αγώνα”.

Η προπονητολογία
“Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να κάνει έτσι δουλειά ο προπονητής. Ο προπονητής είναι για να τον βοηθάμε και να του δείχνουμε εμπιστοσύνη. Φέτος θα κριθεί ο Τσιώλης, αλλά ας τον αφήσουμε όλοι μας να δουλέψει. Δεν μπορεί σε κάθε στραβή να ψάχνουμε ονόματα. Αφού του δόθηκε το τιμόνι και του έδειξε εμπιστοσύνη η διοίκηση, πρέπει να πάρει και πίστωση χρόνου”.

Η διαπίστωση
“Ο Άρης έχασε μία τεράστια ευκαιρία κόντρα σε έναν κακό ΠΑΟΚ, να κάνει μία νίκη που θα του έδινε αέρα και αυτοπεποίθηση. Σαφώς και τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Ακόμα έχουμε παίξει μόνο πέντε ματς και η κατάσταση έχει πολύ… ψωμί

To Top