Φοιρός: “Φταίει το άγχος και η πίεση”

Ο Γιώργος Φοιρός μίλησε για χθεσινό ντέρμπι του Κλεάνθης Βικελίδης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι του άρεσε σαν παιχνίδι, υπήρχε πάθος και από τις δύο ομάδες και εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους του Άρη…

“Μου άρεσε σαν παιχνίδι, υπήρχε πάθος και από τις δύο ομάδες και εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους του Άρη. Είχα την τύχη προς το τέλος να αλλάξω κανάλι και να μη δω αυτά που γράφουν οι εφημερίδες ότι έγιναν. Είχα την τύχη προς το τέλος να αλλάξω κανάλι και να μη δω αυτά που γράφουν οι εφημερίδες ότι έγιναν” είπε μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” υπογραμμίζοντας ότι: “Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί πολύ γρήγορα και αυτό νόμιζα ότι θα του δώσει ψυχολογική ώθηση αλλά και φτερά για να αντιμετωπίσει καλύτερα το παιχνίδι. Ωστόσο μετά και το τέταρτο ο Άρης άρχισε να οπισθοχωρεί, ο ΠΑΟΚ να κερδίζει περισσότερο χώρο, κάτι για το οποίο ευθύνες έχει και ο Άρης. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν πολλά. Πολλές φορές ένα γρήγορο γκολ μπορεί να επιδράσει θετικά και άλλες αρνητικά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν γρήγορα με το γκολ του Λαζαρίδη, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παπάζογλου χάρη στην εκπληκτική πάσα του Λάζαρ. Το 70% του γκολ του ΠΑΟΚ ήταν η πάσα που έδωσε ο Ρουμάνος”.

Για το που οφείλεται η αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης και εάν ευθύνεται ο προπονητής ο κ.Φοιρός δήλωσε: «Δεν φταίει ο προπονητής. Αυτά ποτέ δεν τα θεωρούσα σοβαρά πράγματα. Φταίει το άγχος και η πίεση. Φταίει ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να κάνει ένα καλό αποτέλεσμα. Μόλις η ομάδα κερδίσει τότε θα αλλάξει το κλίμα και στα αποδυτήρια και στον κόσμο. Πέρυσι όταν πήγε ο Τσιώλης στην ομάδα όλα πήγαιναν δεξιά. Η ομάδα έπαιρνε αποτελέσματα και έβαζε γκολ. Φέτος τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά. Χρειάζεται υπομονή. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις. Τα έχω ζήσει και εγώ ως ποδοσφαιριστής. Κάποτε το 1976 θυμάμαι όταν είχαμε έναν Γερμανό προπονητή ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα και ο κ.Γεωργιάδης τότε μας φώναξε 4-5 ποδοσφαιριστές για να το συζητήσουμε. Παρακαλέσαμε τον κ.Γεωργιάδη τότε να μην διώξει τον προπονητή αλλά δεν μας άκουσε”.

Για τον προπονητή του Άρη Σάκη Τσιώλη τόνισε: «Ο κ.Τσιώλης έχει δώσει εξετάσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρουμε ποιος είναι. Εάν το στηρίξει η διοίκηση και έρθει ένα καλό αποτέλεσμα θα αλλάξει το κλίμα. Πολλές φορές είναι τέτοια ψυχολογία , το άγχος και η πίεση που οι παίκτες αυτά που κάνουν στις προπονήσεις δεν μπορούν να το βγάλουν στο γήπεδο. Με ένα δυο αποτελέσματα θα αλλάξει η εικόνα. Χρειάζεται υπομονή.Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις από τη διοίκηση. Και οι προπονητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη αλλά να ξέρετε ότι ο προπονητής κατεβάζει την ομάδα σύμφωνα με την εικόνα που έχει από τις προπονήσεις».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ,  αλλά και τα όσα ακούστηκαν εις βάρος του κ.Μπόλονι, δήλωσε: «Μέχρι ενός ορισμένου σημείου ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλά και έδειχνε να πιστεύει στη νίκη. Τελικά αρκέστηκε στην ισοπαλία.  Στο τέλος θα τους βγάλουμε όλους άχρηστους. Και μιλάμε για έναν προπονητή με μεγάλες επιτυχίες».  

To Top