Άρης… ψυχοβγάλτης, δύσκολα κερδίζει και δύσκολα χάνει!

Ο Άρης αποδεικνύει κάθε αγωνιστική ότι είναι ομάδα που και δύσκολα θα κερδίζει και δύσκολα θα χάνει. Συνήθως θα κερδίζει, γιατί σημείο αναφοράς της είναι η άμυνα. Εκεί είναι η βάση της. Οι κίτρινοι μετρούν τρεις νίκες και τρεις ήττες στο πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη διαφορά στην ήττα είναι 7 πόντοι, η μεγαλύτερη διαφορά στη νίκη είναι 8 πόντοι. Όλα τα ματς είναι ψυχοβγαλτικά. Αυτή θα είναι η χρονιά…

Οι κίτρινοι είναι και φέτος ομάδα ειδικών συνθηκών, από τη στιγμή που είχαν περιορισμούς στο ρόστερ λόγω του απαγορευτικού της FIBA. Είναι ομάδα που έχει δύο ξένους, έναν Αμερικανό που ακόμα προσπαθεί να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό και τον 18χρονο Βεζένκοφ, ο οποίος με την ενηλικίωσή του αγωνίζεται ως Βούλγαρος.

Αυτή η ομάδα προσπαθεί να φτιαχτεί στις βάσεις του περσινού κορμού. Δεν σφύζει από ταλέντο, αλλά δεν το στερείται. Δεν είναι η πιο άπειρη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά ούτε η πιο έμπειρη. Μάχεται, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο σημείο να “τελειώνει” τα παιχνίδια που μπορεί με τον σωστό τρόπο. Ίσως δεν φτάσει καν η φετινή χρονιά για κάτι τέτοιο.

Ο Άρης κέρδισε με +8 πόντους τον ΚΑΟΔ (66-58), με +2 (67-65) την Κηφισιά και με +2 (78-76) τον Απόλλωνα χθες. Έχει χάσει με 4 πόντους (79-75) από τον ΠΑΟΚ, με 2 πόντους από τον Πανιώνιο (65-63) και με 7 πόντους (84-77) από το Ρέθυμνο. Θα μπορούσε να έχει κάλλιστα 6-0 ρεκόρ σήμερα, αν δεν αδικούσαν οι παίκτες και ο Αγγέλου τους εαυτούς τους και την δουλειά τους στις προπονήσεις. Θα μπορούσε, όμως, να έχει και… 0-6 αν π.χ. δεν είχε χθες 5/5 τρίποντα ο Βεζένκοφ ή αν ευστοχούσε ο Σιούτης της Κηφισιάς στο τελευταίο σουτ στο Παλέ ή στη Δράμα δεν έπαιρνε λύσεις από τον Τσακαλέρη ή τα τρελά σουτ του Γκίκα.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

1η αγωνιστική ΚΑΟΔ – Άρης 58-66 +8

3η αγωνιστική Άρης – Κηφισιά 67-65 +2

6η αγωνιστική Απόλλων Πατρών – Άρης 76-78 +2

ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

2η αγωνιστική Άρης – ΠΑΟΚ 75-79 -4

4η αγωνιστική Ρέθυμνο – Άρης 84-77 -7

5η αγωνιστική Άρης – Πανιώνιος 63-65 -2

 

To Top