Ο Βεζένκοφ δεν ξεχωρίζει για τα 5/5 τρίποντα, αλλά για την μπασκετική ευφυία του!

Ο Σάσα Βεζένκοφ έσωσε χθες τον Άρη από ένα χαρακίρι. Σαφώς και σημείο αναφοράς στην απόδοση του 18χρονου φόργουορντ είναι τα 5/5 τρίποντα και οι 23 πόντοι του, όμως η ουσία είναι αλλού…

Ο Βεζένκοφ ξεδιπλώνει στο γήπεδο μπασκετική ευφυία. Δεν είναι ένας παίκτης μπάσκετ που αγωνίζεται μόνο με τα προσόντα του. Είναι κυρίως παίκτης που ξέρει που πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή, που γνωρίζει πότε πρέπει να σουτάρει, πότε πρέπει να πασάρει, πότε πρέπει να πάει για το επιθετικό ριμπάουντ.

Χθες κατάφερε να σκοράρει 23 πόντους μόλις με 9 σουτ. Αν δει κανείς τις φάσεις που ο Βεζένκοφ σούταρε, όλα τα σουτ με εξαίρεση το τελευταίο τρίποντο, είναι σουτ που πρέπει να πάρει ο κάθε παίκτης. Το τελευταίο δεν ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά είχε τέτοια ψυχολογία μέσα στο παιχνίδι που ήξερε πως δεν θα το χάσει.

Παρουσιάζει τρομερή ηρεμία στο παιχνίδι του, σχεδόν ατάραχος έπαιξε χθες στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ούτε ενθουσιάζεται, ούτε απογοητεύεται εύκολα μέσα στο παιχνίδι, ανεξαρτήτως απόδοσης.

Αυτό που είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει, απλά λογικό είναι να πέσουν τα φώτα πάνω του μετά τα όσα έκανε χθες στην Περιβόλα!

 

To Top