Έκανε προπονήσεις για να είναι έτοιμος (!), πείσμωσε με Σάντος ο Βελλίδης

Ο Μάρκος Βελλίδης διατηρούσε μια κρυφή ελπίδα περιμένοντας τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Κατά γενική ομολογία αποτέλεσε έναν από τους σταθερότερους τερματοφύλακες της Σούπερ λίγκας  σε μια «γεμάτη» χρονιά για τον 25χρονο γκολκίπερ του Άρη.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος και δυο κυπέλλου σε μια μέτρια χρονιά για την ομάδα του, αλλά σημαντική για τον ίδιο μια και καθιερώθηκε στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στην έλλειψη αξιοκρατίας που υπάρχει στους κόλπους της Εθνικής ομάδας. Οι επιλογές του Πορτογάλου στην θέση του τερματοφύλακα φανερώνουν το λιγότερο εμπάθεια προς κάποιους άλλους, οι οποίοι και παιχνίδια είχαν στα πόδια τους και ταλέντο και κάθε λόγο να δικαιούνται να φορέσουν το εθνόσημο, σε μια σπουδαία διοργάνωση όπως το EURO.

Για τον Βελλίδη οι τελευταίες εβδομάδες δεν κύλησαν χαλαρά λόγω της ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων της ομάδας του. Η παρουσία και παραμονή του στην Αθήνα συνοδεύτηκε με καθημερινές προπονήσεις προκειμένου να είναι έτοιμος εάν συμπεριλαμβανόταν στις επιλογές του Σάντος.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο η εξέλιξη αυτή σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του παίκτη, τον πεισμώνει ακόμα περισσότερο, ωθώντας τον να θέλει να αποδείξει την αξία του μέσα στο γήπεδο.

 Εξάλλου, γνώριζε πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος του καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε δείξει ήδη τις διαθέσεις του στα τελευταία φιλικά του εθνικού μας συγκροτήματος.

Παράλληλα, η απουσία του Άρη από τα πλέι οφ τον έφεραν πίσω σε σχέση με άλλες επιλογές, ανεξάρτητα αν αυτό δεν αποτελεί κριτήριο στα μάτια του Πορτογάλου (βλέπε Τζόρβα).

Την  είδηση για τα ονόματα των εκλεκτών του Σάντος την έμαθε ο Βελλίδης μέσω διαδικτύου, όπως και τα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν της συνέντευξης τύπου που παρέθεσε.

Ο ίδιος δεν ήθελε να σχολιάσει τίποτα. Ετοιμάζεται για τις διακοπές του για να γεμίσει τις… μπαταρίες του και να επιστρέψει ακόμη καλύτερος στη δράση. Με εμφανίσεις όπως οι περσινές η θέση στην Εθνική του αξίζει. Αρκεί να υπάρχει αξιοκρατία…

To Top