Ένας θεσμός που αντί για διαφήμιση έγινε δυσφήμιση

Σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blog, μέσα από το οποίο θα έχω τη δυνατότητα να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μαζί σας. Από αυτόν εδώ το χώρο, θα μπορούμε να μιλάμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις για διάφορα θέματα: Για τον Άρη, τον σύλλογο που όλοι εμείς αγαπούμε και υπηρετούμε με διαφορετικούς τρόπους, για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, αλλά και για ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω μας.

Ας μου επιτραπεί λοιπόν να εγκαινιάσω αυτή την στήλη με ένα σχόλιο για ένα θέμα εκτός αθλητισμού, που μου δημιούργησε προβληματισμούς τις τελευταίες ημέρες. Και φαντάζομαι ότι απασχόλησε πολλούς ακόμη από τους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη, αν όχι όλους.

Αναφέρομαι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το πρώτο διήμερο της οποίας αντί να αποτελέσει διαφήμιση για την πόλη εξελίχθηκε στο ακριβώς αντίθετο. Αυτό είπε άλλωστε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΘ είναι ένας θεσμός που υπάρχει για να προβάλλει θετικά την πόλη στο εξωτερικό, αλλά έτσι όπως έγιναν τα πράγματα μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Είδαμε καταστάσεις που προκαλούν θλίψη. Να γίνονται επεισόδια στους δρόμους, να βρίσκεται το κέντρο της πόλης σε αστυνομικό κλοιό και να «βγαίνει» προς τα έξω μια άσχημη εικόνα, με τον κόσμο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους και με την αγορά κλειστή.

Βρέθηκα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δεν ένιωσα καθόλου ευχάριστα. Ο αέρας ήταν γεμάτος χημικά και το κλίμα ήταν κάθε άλλο παρά εορταστικό. Είναι κρίμα, γιατί η Διεθνής Έκθεση πρέπει να γίνεται αφορμή ώστε η πόλη να δείχνει το καλύτερο πρόσωπό της. Και αυτό σίγουρα δεν συνδυάζεται με την εικόνα των επεισοδίων και τη χρήση χημικών.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές και υπάρχουν γύρω μας πολλοί άνθρωποι που νιώθουν αδικία, αγανάκτηση και ανασφάλεια για το μέλλον. Είναι δικαίωμά τους να θέλουν να εκφράσουν όσα νιώθουν, με σωστό και ειρηνικό τρόπο. Ωστόσο, η δοκιμασία που περνά η ελληνική κοινωνία δεν επιτρέπεται να αποτελεί αφορμή για άσχημες καταστάσεις. Ούτε για να προκαλούν κάποιοι καταστροφές, ούτε για να βάζει η αστυνομία το κέντρο σε κλοιό, απαγορεύοντας ουσιαστικά την κυκλοφορία.

Με όλα αυτά, χάνεται η ιδέα της διαφήμισης της Θεσσαλονίκης. Είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν.

Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις. Επιθυμία μου είναι να δίνουν αφορμές για συζήτηση. Θα περιμένω λοιπόν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Να είστε όλοι καλά και θα τα ξαναπούμε σύντομα.

To Top